Поп'ють крові: у Львові прогнозують нашестя комарів і кліщів

Поп'ють крові: у Львові прогнозують нашестя комарів і кліщів. Фото: ixigua.com

Поп'ють крові: у Львові прогнозують нашестя комарів і кліщів. Фото: ixigua.com

Суспільство
27 травня 2020 14:56

Цьогоріч у Львові суттєво побільшає комарів, кліщів та інших шкідливих комах. Про це VG Львів повідомили у Департаменті містобудування Львівської міськради. 

«Прогнозуємо, що цьогоріч кліщів і комарів буде досить багато. За це маємо «подякувати» паліям трави та сухостою в області. Вони настільки розбалансували екосистему, що кількість пташок, які поїдають кліщів і комарів, стрімко зменшується. А отже, стрімко зростає кількість комах-шкідників», — йдеться у повідомленні.

Акарицидну обробку львівських парків розпочали проводити ще минулого тижня. Утім комунальники обробляють лише основні доріжки — захоплюють по два метри обабіч алей. Чому не всю територію парків? Тому, що боротьба з кліщами вбиває не лише кліщів, а й усіх абсолютно комах.

«Обробці підлягатимуть дитячі майданчики та території, які прилягають до доріжок та паркових лав. Відповідно до рекомендацій Державної установи Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України, препарат має спрямовану дію виключно на паразитів і не є шкідливим для людей та тварин. Однак, управління екології та природних ресурсів рекомендує та просить утриматись від відвідування згаданих парків (в тому числі вигулу собак) протягом 72 годин з моменту обробки», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у львівському парку «Знесіння» протягом одного дня сталися дві масштабні пожежі.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах