Безсимптомно хворі на COVID-19: чому здоровим людям треба сидіти вдома

Безсимптомний хворий на COVID-19: чому здоровим людям треба сидіти вдома   фото

Безсимптомний хворий на COVID-19: чому здоровим людям треба сидіти вдома фото

Суспільство
15 квiтня 2020 12:16

Люди можуть бути носіями коронавірусу без клінічних проявів. Про це заявив начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб в ефірі радіо «Львівська хвиля».

Як зазначив головний медик Львова, за статистикою на вчорашній вечір, серед 152 інфікованих 98 — мешканці Львова. Більше половини з них — не в лікарні, а на самоізоляції вдома під спостереженням львівських медиків.

Серед 152 інфікованих коронавірусом 98 — мешканці ЛьвоваСеред 152 інфікованих коронавірусом 98 — мешканці Львова

Безсимптомні хворі

«У них немає клінічних ознак, кашлю, задухи, ми щодня моніторимо, й вони перебувають вдома. Це підтверджує те, що люди можуть бути носіями коронавірусу без клінічних проявів. Тому, якщо не дотримуватись жорстких вимог карантину, ці люди виходять на вулицю, на ринки, спілкуються, ідуть в церкву та, не підозрюючи, що вони інфіковані, інфікують осіб навколо. Тож дуже важливо максимально залишатися вдома, просити старших людей не виходити на вулицю, дотримуватись фізичної дистанції. Тільки карантин може призупинити цей патологічний ланцюжок передачі інфекції», — пояснив Володимир Зуб.

Шестеро одужали, стільки ж померли

За його словами, на ранок 15 квітня на Львівщині підтверджено 152 випадки коронавірусної інфекції, тобто цієї доби — 16 нових хворих. Додався ще 1 випадок смерті. Коронавірус виявили за результатами посмертного аналізу. Загалом — уже 6 осіб померло, одужало також 6 осіб. Зараз в інфекційній лікарні перебуває 89 пацієнтів із пневмонією, у 8-й міській лікарні — 28, та в 1-шій міській лікарні — 19», — зазначив Володимир Зуб.

Більшість хворих — люди літнього віку

Здебільшого хворіють літні люди — віком від 60 років, однак є й підтверджені випадки COVID-19 в молодших осіб — 40−45 років.

«Помирають здебільшого старші люди та люди з супутніми соматичними патологіями у вигляді хронічних захворювань легень, цукрового діабету, серцевих захворювань. Тобто, як і показує досвід інших країн, цей вірус особливо важкий для людей старшого віку й тих, хто має супутні патології», — пояснив медик.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що пік епідемії коронавірусу ще не минув, як це прогнозувалося раніше. За його словами, визначальний період для країни встановлено на 20-ті числа квітня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах