Коли українці зможуть вибирати банк для виплати зарплати

Коли українці зможуть вибирати банк для виплати зарплати фото

Коли українці зможуть вибирати банк для виплати зарплати фото

Суспільство
30 квiтня 2020 14:27

Українці зможуть самостійно обирати банк для отримання заробітної плати. Так, з 1 січня 2021 року, завдяки запровадженню в Україні міжнародного стандарту рахунків IBAN, бухгалтерія роботодавця вже не "нав’язуватиме" працівникам банки на свій розсуд.

Про це повідомили у НБУ.

«Після запровадження в Україні міжнародного номера банківського рахунку роботодавець отримав змогу формувати відомість на зарахування заробітної плати працівникам із зазначенням номера рахунку працівника за стандартом IBAN, зокрема рахунку, який працівник самостійно відкрив у банку за власним бажанням», – йдеться в повідомленні НБУ.

Зазначається, що таке нововведення допоможе уникнути конфліктів між роботодавцем та працівником щодо права працівника самостійно вибирати банк для отримання заробітної плати. Воно набуде чинності з 1 січня 2021 року, щоб банки та роботодавці встигли доопрацювати свої автоматизовані системи та програмно-технічні комплекси.

«Працівник, а не роботодавець повинен самостійно обирати банк, який буде обслуговувати його рахунок. Таке право передбачено законодавством про оплату праці, і ми хочемо, щоб воно реалізовувалося на практиці. Адже це стимулюватиме банки до конкуренції, сприятиме підвищенню рівня обслуговування клієнтів та розширенню спектра банківських послуг», – процитувала пресслужба заступника голови НБУ Сергія Холода.

Нагадаємо, хто у Львові найбільше заробляє. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах