Краще грішми: з 1 вересня породіллі зможуть відмовитися від бейбі-боксів

Краще грішми: з 1 вересня породіллі зможуть відмовитися від бейбі-боксів. Фото: 33 канал.

Краще грішми: з 1 вересня породіллі зможуть відмовитися від бейбі-боксів. Фото: 33 канал.

Суспільство
31 серпня 2020 12:46

Від завтра, 1 вересня, в Україні почне працювати механізм отримання одноразової грошової компенсації замість «пакунків малюка», або ж як їх ще називають «бейбі-бокси». Читайте всі новини Львівщини за сьогодні.

«Відтепер у батьків є право обирати, що для їх малюка є необхідним: чи потрібен їм одяг, якщо в них вже є діти, особливо діти які мають маленьку різницю у віці, або якщо дитина має алергію і їй не підходять засоби, передбачені у натуральній формі пакунка», –повідомили у Міністерстві соціальної політики.

Батьки новонародженої дитини зможуть отримати 5 тисяч гривень компенсації замість «пакунка малюка», у який, зокрема, входять підгузки, вологі серветки, кілька різновидів пелюшок, дитячий одяг, засоби догляду й гігієни та інше.

Для отримання грошової компенсації замість «бейбі-бокса» необхідно відкрити рахунок у «ПриватБанку» і подати до управління соцзахисту пакет документів.

Краще грішми: з 1 вересня породіллі зможуть відмовитися від бейбі-боксів.Краще грішми: з 1 вересня породіллі зможуть відмовитися від бейбі-боксів.

Нагадаємо, якими рідкісними іменами називали новонароджених мешканці Львова і області з початку 2020 року.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах