Через спалах COVID-19: на Львівщині не відкрилася одна зі шкіл

Через спалах COVID-19: на Львівщині не відкрилася одна зі шкіл. Фото: Львівська міськрада.

Через спалах COVID-19: на Львівщині не відкрилася одна зі шкіл. Фото: Львівська міськрада.

Суспільство
01 вересня 2020 16:36

На Львівщині через спалах коронавірусу не відкрилася одна зі шкіл. Учні та педагогічний колектив школа №1 у Ходорові, що в Жидачівському районі Львівської області, сьогодні, 1 вересня, сиділи вдома. Читайте всі новини Львівської області за сьогодні.

Як повідомив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький, у кількох вчителів підтвердили коронавірус. Всі інші школи напередодні проінспектували органи управління освітою, представники держпродспоживслужби та надзвичайники. У приміщеннях промаркували рух учнів.

Додамо, що Жидачівський район Львівщини віднесли до жовтої зони епіднебезпеки. Якщо населений пункт опиниться в червоній зоні, місцеві учні перейдуть на дистанційне навчання. 

Через спалах COVID-19: на Львівщині не відкрилася одна з шкіл. Фото: Львівська міськрада.Через спалах COVID-19: на Львівщині не відкрилася одна з шкіл. Фото: Львівська міськрада.

Зазначимо, що всі 117 шкіл Львова сьогодні відкрилися.

«Ми порозводили початок навчання по різних годинах, щоб не було скупчення дітей. Якщо дитина забула вдома маску, то школа її маскою забезпечить. Було виділено близько 9,5 мільйона гривень для всіх закладів освіти на закупівлю всього необхідного: дезінфектори, термометри, маски, паперові рушники тощо. Тобто і працівники, і учні забезпечені всім необхідним», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, у школах буде достатньо жорсткий контроль.

«Звичайно, ми хвилюємось, як це все буде, адже це зовсім новий формат, нова практика, але з надією дивимось в завтра. Ми маємо рівну ситуацію по місту із COVID-19 впродовж останніх місяців. Будемо пробувати налагоджувати навчання, експериментувати, бо ми не знаємо, яка буде ситуація в жовтні-листопаді. Будемо роботи все, щоб діти навчались в школах, адже особисто я не вірю в дистанційне навчання в сьогоднішніх реаліях", — наголосив Андрій Садовий.

Нагадаємо, як з 1 вересня у Львові працюють групи подовженого дня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах