Сумна статистика: у якому районі Львівщини найчастіше помирають люди

У якому районі Львівщини найчастіше помирають люди. Фото: buzzfeed.com (умовне)

У якому районі Львівщини найчастіше помирають люди. Фото: buzzfeed.com (умовне)

Суспільство
23 грудня 2020 10:35

Мешканців Львівщини стає все менше і менше. В Головному управлінні статистики розповіли, в якому районі Львівщини найчастіше помирають люди. Читайте всі новини Львова та області за сьогодні.

«Кількість померлих в області порівняно з січнем–жовтнем 2019 року збільшилась на 1433 особи (на 5,2%) і становила 28975 осіб. На 100 випадків смертей припало 62 живонароджені дитини», - йдеться в повідомленні.

Так, найвищий рівень смертності зафіксували у Жидачівському (195 померлих на 10 тисяч населення) та Перемишлянському районах (187 померлих на 10 тисяч населення). А найнижчий рівень смертності – у Новому Роздолі, де всього 96 померлих на 10 тисяч населення.

Зазначимо, зазвичай, чоловіки помирають швидше, залишаючи своїх дружин вдовами, а дітей – сиротами, без батька. На початок 2020 року середній вік чоловіків області становив 38 років, а жінок – 42 роки. Середня очікувана тривалість життя чоловіків – 68 років, що на 10 років менше, ніж жінок.

Це пов’язано з тим, що у чоловіків ризик передчасної смерті набагато вищий, ніж у жінок. Різке зростання рівня смертності у чоловіків розпочинається у віці 40-44 роки, тоді як у жінок – після 55-59 років.

Нагадаємо, у Державній службі статистики розповіли, скільки мешканців Львівщини залишилося на 1 листопада 2020 року.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах