5 найкращих вітамінів для здоров'я волосся, шкіри та нігтів

5 найкращих вітамінів для здоров'я волосся, шкіри та нігтів - фото

5 найкращих вітамінів для здоров'я волосся, шкіри та нігтів - фото

Суспільство
26 березня 19:25

Без достатньої кількості необхідних вітамінів і мінералів може страждати волосся, шкіра та нігті. Перші ознаки дефіциту часто виявляються у вигляді сухості, ламкості та випадіння волосся, розшарування нігтьової пластини або почервоніння шкірних покривів.  Повернути їм здоровий і привабливий вигляд допоможуть спеціальні вітамінні комплекси, такі як Доппельгерц актив для здоров'я шкіри, волосся та нігтів, які містять олію зародків пшениці, біотин, екстракт сорго, вітаміни В5 та В6, цинк.

Що потрібно для краси та привабливості

До найважливіших нутрієнтів належать:

  1. Біотин — один із вітамінів групи B, точніше — B7. Його можна знайти в багатьох продуктах: яєчних жовтках, бананах і молоці. Тому його дефіцит трапляється рідко. Але на нестачу вказує випадіння волосся, висипання на шкірі й ламкість нігтів. Біотин необхідний для виробництва кератину — будівельного білка волосся та нігтів. Щоб відновити баланс біотину, його потрібно приймати протягом місяця у дозі 0,9 мг на день.
  2. Вітамін C — відомий як аскорбінова кислота, не тільки є чудовим антиоксидантом і підсилювачем імунітету, але й надає неймовірну користь для шкіри. Одна з ролей вітаміну С пов'язана з утворенням колагену — ключового білка шкіри, який зберігає її силу, пружність і молодість. Він допомагає запобігти появі зморшок, зміцнити рубцеву тканину та покращити еластичність шкіри. Рекомендується приймати 1000 мг аскорбінової кислоти на день.
  3. Вітамін Е — надає антиоксидантну дію, допомагаючи захистити волосся та шкіру від окисного пошкодження й вільних радикалів. Також зменшує прояв екземи на шкірі та волосистій частині голови, що покращує зовнішній вигляд і стан волосся. Внаслідок цього прискориться зростання волосинок, а самі вони стануть блискучими та сильнішими. Рекомендована доза: чоловікам — 4 мг, жінкам — 3 мг на день.
  4. Вітамін А — підтримує здорове та збалансоване виробництво шкірного сала, запобігаючи сильній сухості, яка може спричинити інфекції. Ретинол допомагає покращити текстуру шкіри та зменшити появу тонких ліній і зморшок. Крім того, його імуностимулювальні властивості мають позитивний вплив на здоров'я волосся, шкіри та нігтів. Рекомендована доза: дорослим віком 19–64 років — 700 мкг (чоловікам) або 600 мкг на день (жінкам).
  5. Цинк — важливий для клітин і загоєння ран. Його дефіцит може призвести до випадіння волосся й ламкості нігтів. Нестача цинку може спричинити низку проблем із нігтьовою пластиною, включно зі зміною кольору, появою білих плям, запаленням навколо кутикули. Червоне м'ясо, птиця та риба — джерела білків, що містять велику кількість цинку. Рекомендована доза: чоловікам — 9,5 мг, а жінкам — 7 мг на день.

ImageImage
Перш ніж приймати вітамінні комплекси, необхідно порадитися з лікарем, щоб врахувати можливі протипоказання.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах