Прогулянки з дитиною: як впоратися з непередбачуваними ситуаціями

Суспільство
20 червня 10:26

Життя з маленькою дитиною непередбачуване. Тому батьків завжди чекатимуть як приємні, так і не дуже сюрпризи.

Неможливо підготуватися до будь-якої ситуації, проте деякі з них усе ж можна передбачити, особливо під час прогулянки. Для початку необхідна якісна функціональна коляска. Такі можна придбати за посиланням: https://rozetka.com.ua/ua/detskie-kolyaski/c100389/. Що ще необхідно пам'ятати, розповідаємо далі в матеріалі.

Прогулянки з дитиною: як впоратися з непередбачуваними ситуаціями - фотоПрогулянки з дитиною: як впоратися з непередбачуваними ситуаціями - фото

Головні правила поведінки

Розглянемо класичну ситуацію — прогулянку в парку чи на дитячому майданчику. У такій ситуації можуть опинитися майже кожні мама, тато чи бабуся з дідусем. Що ж може трапитися:

  1. Дитина може поранитися та впасти, забитися.
  2. Є ризик конфлікту з однолітками, непорозуміння між малюком і дорослими, що призведе до справжньої істерики.
  3. Якщо малюк страждає на тяжкі алергічні реакції, особливо харчові, може статися загострення. Це часто відбувається в закладах громадського харчування.
  4. Одяг чи взуття сильно забруднилися, порвалися чи протерлися.

Кожна ситуація — окрема реакція батьків:

  1. Якщо дитина впала й не плаче, потрібно підтримати її, але не лякати. Спокійний вираз обличчя та тон голосу кращі для малюка, ніж голосіння. Якщо плаче, тоді потрібно без криків оглянути рану та обійняти малюка, взяти на руки, заспокоїти.
  2. У разі конфлікту з однолітками варто спочатку розпитати малюка, що сталося. Потім порадити йому модель поведінки, дозволити самотужки впоратися з ситуацією. Якщо це не допомагає, тоді вже можна поспілкуватися з батьками інших дітей у конфлікті.
  3. Під час суперечки з власною дитиною найважливішим і найскладнішим є зберігати спокій. Адже плач, крики — це все способи привернути увагу, виразити протест проти заборони. Не варто підвищувати голос чи бити дитину, це тільки провокуватиме емоційнішу реакцію. Найкращий варіант — почекати, поки дитина заспокоїться, та спокійно пояснити їй свою позицію. У цей час потрібно залишатися в полі її зору, щоб вона не злякалася.

Ключ до успіху — спокій та рівновага. Проте в реальності батьки можуть бути виснажені, часом вони також зляться та сумують. Не завжди можна настільки добре контролювати свої емоції.

Прогулянки з дитиною: як впоратися з непередбачуваними ситуаціями - фотоПрогулянки з дитиною: як впоратися з непередбачуваними ситуаціями - фото

Що взяти на прогулянку з малюком влітку

На вулиці вам точно знадобляться:

  • дитяча пляшечка з водою;
  • ліки проти алергії, метеоризму, пластир і мазь для загоєння відкритих ран, SPF-крем, засіб від комарів, дитяча присипка;
  • вологі та сухі серветки;
  • змінний набір одягу та спідньої білизни;
  • 1–2 підгузки;
  • сік, дитяче печиво чи пюре, інший перекус;
  • улюблена іграшка;
  • панамка чи легка накидка на плечі;
  • накидка для візочка проти комах та дощу;
  • смочок і дезінфектор для нього.

Це базовий перелік, за бажання та потреби його можна доповнювати іншими речами.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах