Чи потрібно змінювати сухий корм для котів?

Чи потрібно змінювати сухий корм для котів? - фото

Чи потрібно змінювати сухий корм для котів? - фото

Суспільство
01 липня 12:38

На думку людей, котики можуть мати дивні харчові звички. Так, ваш котик може полюбити певний вид сухого корму і не хотіти нічого іншого. Так само, котик може раптом відмовитися від раніше улюбленого ним виду корму. Проте, якщо різко змінити сухий корм для котів, це може викликати певний дискомфорт у вашого улюбленця та навіть стати загрозою для життя. Коли потрібно змінювати сухий корм та як це зробити правильно? 

Яким повинен бути якісний сухий корм для котів?

Склад якісного сухого корму повністю збалансований. Він містить всі необхідні поживні речовини для нормальної життєдіяльності вашого котика. Це макронутрієнти:

  • протеїни (білки) - джерело енергії та будівельний матеріал для м’язів;
  • жирні кислоти (жири) - захищають внутрішні органи тварин;
  • складні вуглеводи (харчові волокна) - є важливим джерелом енергії для маленьких вихованців.

Та макронутрієнти:

  • вітаміни - містять корисні вітаміни групи В, які зміцнюють нервову систему, поліпшують травлення, а також вітаміни А, Е, К, D та інші;
  • мінерали та мікроелементи - які необхідні для нормального росту і розвитку котів: калій, натрій, фосфор, кальцій, йод, залізо, магній та інші;
  • антиоксиданти, зокрема вітамін С, Е, які зміцнює імунітет та нормалізують обмін речовин.

Отже, як бачимо, якщо ваша киця споживає якісний сухий корм, то немає потреби в додаткових вітамінних та мінеральних добавках. Якщо виникає така потреба перевести котика на інший корм, то треба підійти з усією відповідальністю до цього питання, щоб мінімізувати можливий стрес. 

У яких випадках потрібно перевести котика на інший корм?

Якщо вашому котику подобається корм, він добре себе почуває та ветеринар задоволений станом його здоров’я, то нічого не станеться, якщо вживати один і той самий сухий корм роками. Але бувають такі обставини, які потребують зміни корму. До них ветеринари відносять:

  • Вік домашнього улюбленця. Кошеняти, дорослі та літні котики потребують різної кількості поживних речовин, тому сучасні виробники враховують ці потреби при виробництві кормів для тварин;
  • Відповідні проблеми зі здоров’ям. Деякі коти можуть мати ознаки певних хвороб або схильність до них. Тому ветеринар може порекомендувати змінити корм на більш відповідний;
  • Вага котів. Регулярно зважуйте свого улюбленця, щоб переконатися, що котик, а ні набирає зайву вагу, а не втрачає її стрімко. У такому разі просто необхідно замінити корм котику, щоб уникнути серйозних проблем зі здоров’ям.

Щоб перехід на новий корм став безболісним для котика, за виключенням випадків, коли потрібно радикально відмовитися від поточного корму, робити це потрібно поступово. Ідеальний перехід має тривати не менш як тиждень, щоб дати змогу організму тварини адаптуватися під новий корм. Поступово додавайте до раціону новий вид сухого корму, зменшуючи при цьому дози старого корму. А підібрати корм, який найкраще підійде вашому улюбленцю допоможуть консультанти інтернет-магазину Petslike.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах