Директор реабілітаційного центру на Львівщині знущався над дітьми

Директор реабілітаційного центру на Львівщині знущався над дітьми.

Директор реабілітаційного центру на Львівщині знущався над дітьми. Фото: pershyj.com

Суспільство
29 вересня 12:19

Слідчі відкрили кримінальне провадження щодо керівника реабілітаційного центру на Львівщині за підозрою в скоєнні фізичного, психологічного та сексуального насильства над дітьми. Про це повідомив Уповноважений із прав дітей Дмитро Лубінець, який після отримання скарг від вихованців закладу ініціював перевірку центру. За його словами, директор застосовував різного роду насильство до дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також до вихованців з особливими освітніми потребами.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дмитро Лубінець зазначив, що протягом року діти та їхні представники неодноразово зверталися із заявами до Національної поліції, місцевої служби у справах дітей та департаменту освіти, але жодної реакції так і не отримали. За кожну скаргу вихованців нібито били палками та принижували, змушуючи мовчати про порушення в закладі та жорстоке поводження з боку працівників.

Зокрема, Лубінець розповів, що вихованці закладу надавали свідчення про приниження, погрози та насильницькі дії з боку керівника. Діти скаржилися, що їх неодноразово принижували словами на кшталт: «Ти нікому не потрібен», «З тебе нічого доброго не вийде». Після виявлення цих фактів, дітей перемістили до іншого місця. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 153 ККУ, що передбачає покарання за сексуальне насильство щодо неповнолітньої особи. На час слідства директора відсторонили від виконання службових обов’язків.

Правоохоронці та обласна прокуратура розпочали детальне розслідування інциденту. У поліції заявляють, що звернень щодо знущань у 2024 році не надходило, а минулого року заклад вже перевіряли, проте тоді скарги не підтвердились. Уповноважений із прав дітей ініціює проведення спільної наради з представниками обласної адміністрації та правоохоронних органів, щоб ретельно розслідувати цей випадок.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах