Львів під загрозою втрати архітектурної спадщини через судовий позов забудовника

Львів під загрозою втрати архітектурної спадщини через судовий позов забудовника.

Львів під загрозою втрати архітектурної спадщини через судовий позов забудовника. Фото: city-adm.lviv.ua

Суспільство
13 жовтня 11:50

У Львові виникла серйозна загроза для збереження архітектурної спадщини, адже забудовники намагаються через суд скасувати історико-архітектурний опорний план, який був затверджений Міністерством культури на початку цього року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

14 жовтня відбудеться судовий розгляд, який може стати критичним для збереження архітектурної спадщини Львова. Мер міста закликає громадськість до максимального розголосу та підтримки у боротьбі за збереження історичного обличчя Львова.

У 2017 році Львів замовив розробку історико-архітектурного опорного плану для регулювання будівництва в історичних зонах міста. Цей план був затверджений Міністерством культури у січні цього року. Однак його наявність не влаштовує забудовника «НЬЮ-ТРЕЙДІНГ ЛЬВІВ», який має намір збудувати 25-поверховий будинок на вулиці Липинського. Через це забудовник подав позов до Київського окружного адміністративного суду.

За словами мера Львова, суд виніс рішення у закритому режимі, не заслухавши позицію міста та скасувавши важливий для Львова документ. 14 жовтня справу розглядатиме Шостий апеляційний адміністративний суд у Києві. Засідання знову планують провести без публічного залучення міської ради, що викликає обурення у громади.

Ця ситуація особливо загрозлива, оскільки йдеться про історичний ареал міста, який є частиною спадщини ЮНЕСКО. Мер Львова наголошує на необхідності відкритого судового процесу та закликає усіх небайдужих громадян, а також міністра культури, підтримати боротьбу за збереження культурної спадщини міста.

Суддя-доповідач у цій справі – Мєзєнцева Є. І., а суддями виступлять Епель О. В. та Файдюк В. В.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах