Наші національні страви — смачні, поживні та різноманітні. Вони сформувалися під дією багатовікової історії, традицій, географічних та культурних особливостей. Борщ, вареники, пампушки, кутя — те, чим славиться українська кухня рецепти відомі по всьому світу та смакують людям у різних куточках планети.
Наші національні ситні та поживні страви мають риси, що виділяють їх серед інших:
В будь-якому випадку, український стіл завжди щедрий та смачний, незалежно від події та приводу.
Варто почати з борщу, адже він відомий в різних куточках нашої планети. Існує безліч рецептів приготування та з-під рук різних господинь він завжди виходить різним. Щедра порція червоного буряку, капусти, м’яса, часнику. Можна приготувати й вегетаріанський варіант з квасолею. Подають його зі сметаною та пампушками — ще одною національною стравою. Приготувати її легше, ніж здається на перший погляд. Головне — взяти свіжі інгредієнти. Тобі знадобиться:
Для часникової поливки знадобиться роздавити 4-5 великих зубчиків часнику, нарізати зелень петрушки, додати 2-3 ст. л. олії та 2 ст. л. води, дрібку солі. Поєднання борщу, пампушок та тонких шматочків сала — найяскравіший приклад автентичної української кухні.
Другою стравою можна подати вареники з картоплею та грибами, доповнити їх засмажкою з цибулі та шкварок, сметаною. Просте тісто з борошна, яєць, води та солі, начинка з товченої картоплі зі смаженими грибами, трошки терпіння та неперевершений обід готовий.