Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня)

Новина - Огляди - Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня)

Новина - Огляди - Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня)

Огляди
22 червня 2018 14:02

Хочеш цікаво провести вихідні у Львові, але не знаєш куди піти? Якщо не маєш часу і бажання "гуглити" файні івенти, то VG Львів традиційно зробив це замість тебе.

Дивись більше заходів — в розділі афіша Львова


Концерт ВІА "Арніка"


Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня) фото

Із середини 70-х "Арніка" стає одним з найпопулярніших ВІА України. У цей час гурт співпрацює з композитором, відставним генералом міліції Олексієм Екімяном, автором супер-хіта "Сонячний дощ", котрий прославив "Арніку" на весь Союз. Їхній вклад в музичну культуру 70-х неможливо недооцінити. Нині цей гурт уособлює в собі львівський рок.

Де: Малевич: night club & concert arena (просп. В'ячеслава Чорновола, 2)

Коли: 22 червня 2018, 19:00

ВАРТІСТЬ: 200 - 4800 гривень


Концерт "Шедеври органної музики"

Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня) фото 1

Солістка Львівського органного залу Надія Величко зіграє сольний концерт із найпопулярніших творів, написаних для "короля музичних інструментів". Концерт почнеться з Баха і його безсмертної Токати і фуги ре мінор, продовжить його Соната Соль Мажор священика-музиканта Падре Давіде, слухач перенесеться у XIX століття з "Весільним маршем" Мендельсона, Прелюдією, фугою і варіацією "неземного" Сезара Франка та іншими творами. А завершиться вечір найвідомішою токатою Шарля-Марі Відора, яка звучала на весіллі принца Вільяма та Кейт Мідлтон.

Де: Будинок органної та камерної музики (вул. Бандери, 8)

Коли: 22 червня 2018, 19:00

ВАРТІСТЬ: 50 - 80 гривень


Голий король


Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня) фото 2

"Голий король" є одним з найвідоміших творів Євгена Шварца, у якому на основі казкової історії бачимо багатовимірну філософію, що стосується саме дорослої аудиторії. Сатиричне сприйняття дійсності, людини у суспільстві, абсурдність і незлагодженість світобудови — у дусі часу міжвоєнного періоду ХХ століття, що, нажаль, не втратило актуальності й для нас сьогодні.

Тема влади та її відповідності моральним, етичним, ментальним ідеалам провідна у творі, але її гострота глибше: слабкодухість і плазування в душі кожного з тих, кого в п’єсі названо придворними, підданими. Можна скільки завгодно королів вигнати, але тільки коли Генрихів стане більшість — суспільство може сподіватися позитивних змін.

Коли: 22 червня  18:00

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької, вул. Лесі Українки

Ціна: від 40 до 150 грн

Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня) фото 3


Вечірка "Kozmo"

Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня) фото 4

Коли всі зірки стають в правильне положення — все сходиться. Для поціновувачів техно-музики та андеграунду збираються, відомі у своєму колі, діджеї на відповідній локації. Обіцяють космічну атмосферу.
Музика лунатиме протягом всієї ночі безупинно, щоб відвідувачі відчули її безкінечність та поринули в ритми тих, чию музику так цінують.
Свої діджей сети демонструватимуть: Undermike, Vitaminka, Troath, Gydra.

Де: Дігер-паб "Underground" вул. Русових, 11

Коли: 22 червня, 23:00

Ціна: Від 70 грн. до 100 грн


Фестиваль "Твій простір"

Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня) фото 5

На різних локаціях Львова відбудеться фестиваль "Твій простір", присвячений Дню молоді.

Захід організовують для розширення світогляду молоді, організації їхнього культурного відпочинку та сприянню розвитку нових навичок у молоді. Організатори взяли за мету поширення сучасної української культури (кінематографа), щоб сприяти національно-патріотичному вихованню студентів та учнів.

Захід організовує Львівська міська молодіжна організація "Молодіжне Об’єднання "ГРАНІТ" за підтримки управління молоді та спорту Львівської міської ради.

Коли: 23 - 24, 29 - 30 червня

Де: вул. Винниченка сквер "На валах", вул. Сахарова, 37


Соціально-спортивний проект Lviv Yoga Challenge

Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня) фото 6

Приєднатися до занять хатха-йогою та медитацією можна щоранку в парку ім. І. Франка з 8:00 до 9:00.

Практика корисна для всіх — дітей, дорослих та людей літнього віку. Спеціально розроблений комплекс вправ не потребує особливої фізичної підготовки та підходить для більшості людей.

З собою потрібно мати килимок та зручний одяг.
Підчас дощу — заняття відбуваються на Дудаєва, 14 (бічна прос. Шевченка) в приміщенні студії йоги та медитації Mantra House. Встигніть спробувати для себе нові відчуття і, можливо, знайти однодумців та нових друзів.

Де: Верхня галявина парку ім. Івана Франка (біля готелю "Дністер")

Коли: Щодня до 22 червня 2018, 08:00


Lviv Yoga Day

Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня) фото 7

До святкування Міжнародного дня йоги, у Львові 23 – 24 червня в третє відбудеться щорічний фестиваль йога-культури Lviv Yoga Day.  

"Цей новий унікальний формат фестивалю йоги, медитації та здорового способу життя об’єднує тисячі львів’ян та гостей міста однією метою – бути здоровими, сильними, бадьорими та щасливими" - зазначають організатори. 

Протягом двох днів настрій гармонії та миру створюватимуть музичні гурти ATMASFERA, Secret Forest, GOUR, INARY.project, Modiwo (Румунія), Warm Heart (Норвегія).

Lviv Yoga Day – свято для всієї сім’ї,  тому на фестивалі також відбуватимуться майстер-класи для літніх людей та діятиме дитяча майстерня.


Де: Площа Ринок і парк Івана Франка.

Коли: 23 червня, 15:00 

Обов'язкова реєстрація. Кількість місць обмежена.

Участь безкоштовна.


Вистава "Останній гречкосій"

Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня) фото 8

Вистава, яку цього разу пропонує до перегляду Орест Огородник, неоднозначна та різноманітна, як людське життя. Проблематика п’єси  виходить за межі однієї родини.  Тема зачіпає поняття, які формують національну свідомість та ідентичність кожного з нас. Йдеться про землю, як символ нації, землю, як складову формування держави та державності. 

 "Останній гречкосій" — лакмусовий папірець, ідентифікатор нашої громадянської, суспільної та життєвої позиції", -    зазначає Галканова Олеся, керівник бюро (прес-служба, сайт, PR), НАУД театр ім. М.Заньковецької.

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької

Коли: 23 червня, 18:00

Вартість: Від 40 до 150 гривень

Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня) фото 9


Концерт гурту "Все поруч"

Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня) фото 10

Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня) фото 11

Перший сольний концерт гурту "Все поруч" у Львові! Музичний колектив було засновано у Запоріжжі. Його постійними учасниками є Микола Білик (вокал, тексти, музика) та Ксенія Шерстякова (клавішні, гітара).

У 2017 році вони випустили перший альбом гурту з назвою "Вени", а нещодавно відбувся реліз синглу "Всесвіт". Усе ви можете слухати у вільному доступі музичної платформи Soundcloud та на сайті notatky.com.ua.

У Львові слухачі мають можливість почути акустичні версії пісень з альбому "Вени", а також інші, нові композиції, які за планами колективу увійдуть до наступного лонг-плею, роботу над яким вже розпочато.

Де: Культурно-мистецький центр "Дзиґа" (вул. Вірменська, 35)

Коли: 23 червня 2018, 19:00

ВАРТІСТЬ: 70 гривень


Вистава "Раптом минулого літа"

Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня) фото 12

П’єса "Раптом минулого літа" чи не найбільш радикальний текст Теннессі Вільямса. Режисер вистави зміщує акцент з психологічного автопортрету драматурга, на постать Кетрін Голлі, прототипом якої є сестра автора. Тендітна дівчина, яку одні хочуть використати, а інші просто ліквідувати, цілковито позбавлена свободи і прав та має лише один спосіб зберегти те, що їй залишили від життя – збрехати. Але тільки сказавши правду вона може утвердити себе.

Де: Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса вулиця Леся Курбаса, 3

Коли: 23 червня 19:00

Ціна:100-150 гривень


Концерт Trio Mandili

Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня) фото 13

Гурт Trio Mandili став фeномeном на YouTube їде з концертом до Львова. Грузинські дівчата бeз професійної музичної освіти стали світовими зірками буквально за кілька днів. "Казка" почалася в той день, коли три подруги під час прогулянки в селі вирішили заспівати старовинну народну пісню "Апарека".

Одна з них зробила селфі-видeо та завантажила ролик в Інтернет. Вжe через два тижні його подивилася багатомільйонна глядацька аудиторія.

Назва гурту обрано не випадково. Mandili – це жіночий головний убір у формі хустки. За традицією, жінки кидали хустку на землю, коли хотіли примирити конфліктуючих між собою чоловіків.

Де: Малевич: night club & concert arena (просп. В'ячеслава Чорновола, 2)

Коли: 23 червня 2018, 19:00

ВАРТІСТЬ: 180 - 350 гривень

Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня) фото 14


Вечірка "Діти 90-х #3": клубний концерт Павла Зіброва

Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня) фото 15

Улюбленець жінок, вінницький мачо, легендарні вуса української естради, від його погляду вагітніють жінки, а в його інстаграмі більше фоловерів, ніж в будь-якого сина маминої подруги.

Знаменитий Павло Зібров повертається до Львова! Повертається, щоб прокачати четверту вечірку Діти 90-х, де щоразу запрошують нову легенду. У програмі хіти, що розірвали не один Дім культури.

Підтримувати романтику вечора будуть Dj T-One та Dj Machitas.

Де: !FESTrepublic (вул. Старознесенська, 24-26)

Коли: 23 червня 2018, 21:00

ВАРТІСТЬ: 100 - 300 гривень


Концерт Христини Соловій

Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня) фото 16

Перший цьогорічний виступ Христини Соловій у Львові відбудеться у ТРЦ Victoria Gardens. У програмі співачки презентація нових пісень та вже улюблених хітів.

Коли: 23 червня

Де: вул. Кульпарківська, 226а

Вхід вільний


День молоді Львівщини

Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня) фото 17

Цьогорічне свято Дня молоді буде наповнене різноманітними локаціями та активностями, зокрема, мокрий волейбол, битва "на купинах", надувний скеледром чи та змагання в інтелектуально-розважальній грі "Mind Game".

Окрім цього, буде функціонувати дитяче містечко, еко-бібліотека, майстер-класи та лекторій. Любителів інновацій чекатиме справжній 3D принтер і робототехніка, які можна буде побачити в дії.

Святкування розпочнеться о 14:00 год у парку "На валах" (сквер напроти Львівської ОДА, вул. Винниченка, 18) і триватиме до 01:00. Вечірня програма включає в себе виступи музичних гуртів та нічний кіноперегляд просто неба.

Де: Парк "На валах", вулиця Підвальна

Коли: 24 червня, 14:00


За двома зайцями

Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня) фото 18

У п’єсі розповідається про цирульника Свирида Голохвостого, який намагається розбагатіти, одружившись із багатою міщанкою Пронею Сірко, і, водночас, залицяється до бідної дівчини-красуні Галі. У творі порушується проблема соціальної нерівності, висміюється життя українських русифікованих міщан Києва.

Коли: 24 червня, 12:00

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької вул. Лесі Українки

Ціна: 40 – 150 грн

Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня) фото 19


Вистава "Марія Заньковецька"

Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня) фото 20

Вистава "Марія Заньковецька" стала своєрідною творчою візитівкою заньківчан на багато років. Здавалося з примітивно біографічної п’єси неможливо зробити цікаву виставу. Виявилось можна! Вистава стала справді доленосною і для театру, і для виконавиців головних ролей, і для глядачів, які з цією виставою ще більше полюбили свій театр.

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької

Коли: 24 червня, 18:00

Вартість: Від 40 до 200 гривень

Не сиди вдома: найцікавіші події цього вікенду у Львові (23-24 червня) фото 21

ДИВИСЬ ЩЕ:

Буде спекотно: гід головними подіями червня у Львові

Супер-блондинка: хто з львів’янок отримав корону "Міс Львів 2018"

Васю, давай весло: школярі з Львівщини зняли вірусне відео про дорогу до школи

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах