Окупанти здійснили авіаудар по Львівській області: що відомо

Окупанти здійснили авіаудар по Львівській області: що відомо

Окупанти здійснили авіаудар по Львівській області: що відомо Фото: wikimedia.org (ілюстративне)

Події
13 березня 2022 08:13

Сьогодні зранку, 13 березня, у Львівській області пролунали вибухи. Львів’яни у соціальних мережах пишуть, що вибух було чутно й в деяких куточках міста. Як виявилось, російські війська завдали авіаударів по Міжнародному центру миротворчості та безпеки на Львівщині.

«Окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки. За попередніми даними, вони випустили 8 ракет. Інформація щодо потерпілих встановлюється», - повідомили в пресслужбі Львівської військової державної адміністрації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич з посиланням на військових повідомив, що на Львівщині по російських ракетах відпрацювали ППО. О 06:35 повітряну тривогу було знято.

Окупанти здійснили авіаудар по Львівській області: що відомоОкупанти здійснили авіаудар по Львівській області: що відомо Фото: facebook.com/igor.zinkevych

Речник Академії Сухопутних військ Збройних Сил України Антон Миронович у коментарі Zaxid.net зазначив, що ракетний удар було здійснено по одній з військових частин, є руйнування. Наразі на місці події розбирають завали. За попередньою інформацією, є загиблі та постраждалі. Їх кількість уточнюється.

Радник голови Міністерства внутрішніх справ України Вадим Денисенко під час включення на телемарафоні UA разом заявив, що ударом по Яворівському полігону росіяни намагаються показати, що немає жодної спокійної та безпечної точки в Україні.

Оновлено. Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький під час брифінгу повідомив, що ворог випустив понад 30 крилатих ракет класу «повітря-земля», більшість з яких було збито, адже спрацювала система протиповітряної оборони. На жаль, 57 людей отримали травми та перебувають у лікарнях, 9 героїв – загинули.

Зараз на місці влучання ракет відбувається гасіння пожежі та працюють відповідні органи.

Міністр оборони України Олексій Резніков відреагував на обстріл військової частини на Львівщини. Він зазначив, що там перебувають іноземні інструктори і закликав НАТО закрити небо над Україною.

Окупанти здійснили авіаудар по Львівській області: що відомоОкупанти здійснили авіаудар по Львівській області: що відомо Фото: Twitter Фонду "Повернись живим"

Окупанти здійснили авіаудар по Львівській області: що відомоОкупанти здійснили авіаудар по Львівській області: що відомо Фото: Twitter Фонду "Повернись живим"

Довідково. Міжнародний центр миротворчості та безпеки, більш відомий як «Яворівський військовий полігон» — військовий полігон на заході України. Починаючи з 1995 року на території полігону проходили міжнародні навчання «Щит миру» в межах програми «Партнерство заради миру», які проводять спільно Україна та НАТО.

Доповнено: станом на 12:36 кількість жертв внаслідок авіаудару по Львівській області зросла до 35 осіб.

Нагадаємо, напередодні, 12 березня, в Івано-Франківську обстріляли аеропорт, а в Луцьку чотирма ракетами обстріляли військовий аеродром. На жаль, внаслідок ракетних ударів в аеродром поблизу Луцька є четверо загиблих та шестеро поранених. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах