Ранковий огляд преси: що пишуть та розповідають у Львові 25 грудня

Новина - Події - Ранковий огляд преси: що пишуть та розповідають у Львові 25 грудня

Новина - Події - Ранковий огляд преси: що пишуть та розповідають у Львові 25 грудня

Події
25 грудня 2014 09:49

Добрий ранок, Львів! Від сьогодні у цьому розділі журналісти Vgorode будуть розповідати вам цікаві ранкові новини та іншу важливу інформацію.

Курс валют: курс долара від НБУ - 15,77 грн., середній комерційний курс купівлі долара у банках - 16,00 грн., продажу - 16,42., середній комерційний курс купівлі євро у банках - 19,43 грн., продажу - 20,22.

Вартість бензину: середня ціна на бензин А-95 у Львові сьогодні - 17,55 грн за літр, А-92 - 17,24.

Погода: сьогодні у Львові хмарно та можливий слабкий дощ, вдень до +6 градусів тепла та до +1 вночі

Ситуація на дорогах: пробки у Львові - 3 бали.



У газетному кіоску у центрі Львова виявили труп жінки


Про це 25 грудня повідомила речник міліції Львівщини Світлана Добровольська.За її словами, на місці події вже працюють працівники міліції.

- Сьогодні вранці близько 9:30 на номер 102 зателефонував львів’янин – кур’єр, який розвозить газети, та повідомив, що у газетному кіоску у центрі Львова він виявив закривавлений труп жінки. Зараз на місці є працівники міліції – з’ясовують всі обставини події, – повідомила Добровольська.

Міліція закликає усіх, кому що-небудь відомо про цю подію, звернутися до правоохоронних органів.


Близько 350 тисяч гостей прийме Львів на новорічні й різдвяні свята


У прес-службі  міської ради повідомили, що в управлінні туризму ЛМР очікують на новорічні та різдвяні близько 300-350 тисяч гостей з України та з-за кордону. 

- У новорічно-різдвяний період очікуємо на 300-350 тисяч гостей. Варто зазначити, що усі готелі Львова вже мають майже стовідсоткову заповненість, - розповіла Начальник управління туризму ЛМР Галина Малець.

Додамо, що цього року новорічні та різдвяні святкування проводяться під назвою "Різдво під спільним дахом", це відображає прагнення мешканців усіх куточків Львова та України до єднання. 

Новорічна іграшка

Новорічна іграшка "Львів запрошує Вас!"


Сьогодні у виставковому просторі пабу "L’UFT" відбудеться відкриття арт-проекту "Біле" Андрія Тирпича


Від сьогодні творчість львівянина Андрія Тирпича можна подивитись у його рідному місті, - пише Вголос.

Картини з циклу "Біле" вже побували на міжнародних мистецьких аукціонах "Боже Україну збережи" (Мюнхен, Антверпен, Карлові Вари, Рим, Париж, Варшава),  – анонсують організатори.

Виставка триватиме впродовж місяця.

 


Львівський "Електрон" поставив перший тролейбус Т191 в Хмельницький


Всього місто придбало два таких тролейбуса за 4,452 млн. грн. Хмельницький став другим після Львова покупцем тролейбусів "Електрон". А у самому Львові вже кілька місяців працює перший тролейбус цієї моделі з парковим номером 114.

Примітно, що Хмельницький став в 2007 році і другим після рідного Луцька покупцем тролейбусів "Богдан"

Ранковий огляд преси: що пишуть та розповідають у Львові 25 грудня фото

Тролейбус "Електрон"

 


Львівським професорам пропонують заробляти на ягодах у Швеції та Норвегії


Львівським викладачам та професорам пропонують взимку навчати студентів, а влітку заробляти на ягодах у Швеції та Норвегії. Роботодавці вже зараз формують окрему групу з викладацького та професорського складу, про це пише Zaxid.net

Організатори цих заробітків кажуть, що цього літа вже возили деяких викладачів у Лапландію збирати морошку. Тепер охочих вирішили шукати ще взимку, аби до сезону встигнути оформити документи. "Хочемо сформувати окрему групу для викладачів, бо інтелегенція є інтелігенція. І має бути відповідний рівень", – наголосив чоловік-організатор.

 


У Львові луганським дітям провели майстер-клас із тхеквандо


У Львові "особливим" діткам-переселенцям із Луганщини дали майстер клас із тхеквандо, повідомляє Zaxid.net. Урок для них давали представники львівської федерації.

- Дитина розімнулися, розігрілася, відпрацювала удари на силу, попрацювала координаційні рухи. Попрацювала в парі. Між цим давалися якісь розважальні моменти, щоб дитина розважилася, - розповідає тренер Олександр Колб.

Гостям секція сподобалася. Деякі навіть міркують над тим, щоб зайнятися цим видом спорту. Після заняття всім діткам роздали призи, грамоти та медалі "чемпіон тхеквандо".

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах