Привітай Дмитра та Василя: яке сьогодні свято та у кого іменини

Новина - Події - Привітай Дмитра та Василя: яке сьогодні свято та у кого іменини

Новина - Події - Привітай Дмитра та Василя: яке сьогодні свято та у кого іменини

Події
19 лютого 2015 07:55

У всьому світі 19 лютого відзначається Всесвітній день захисту морських ссавців або День китів (World Whale and Dolphin Day). Причому ця екологічна дата вважається днем захисту не лише китів, але і всіх морських ссавців та різних інших живих істот, що мешкають в морях і океанах нашої планети.

Цей День був заснований у 1986 році, коли набув чинності мораторій на китовий промисел, введений Міжнародною китовою комісією (МКК).

*

Іменини сьогодні святкують Анатолій, Василь, Іван, Максим, Марфа, Юліан, Олександр, Арсеній, Дмитро, Христина, Марія, Севастян.

*

За народним календарем, прикмета на погоду була одна: якщо у цей день морозно, то весна повинна бути дружною, а літо жарким.

*

19 лютого 1992 тризуб був офіційно затверджений Верховною Радою в якості малого герба України та головного елемента великого Державного герба. Разом з Конституцією, прапором і гімном України він є невід’ємною частиною офіційної символіки держави. Сьогодні зображення Державного герба України розміщується на печатках органів державної влади, грошових знаках, службових посвідченнях, штампах, бланках державних установ тощо.

19 лютого 2002 з конвеєра зійшов перший український вертоліт "Ангел". Його розробили конструктори бюро "Вертикаль" на авіаційному заводі "Тюссе" в Бородянці Київської області займалися протягом 3 років з 1999 р. Керував процесом М. Ю. Кучин. У результаті, в 2002 р. Україна стала 6-ю країною в світі, яка почала самостійне виробництво вертольотів. У квітні 2004 р. на аеродромі "Чайка" під Києвом відбувся перший демонстраційний політ вертольота К-112 "Ангел". У тому ж році на заводі "Авіант" почалося серійне виробництво нової моделі.

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах