Львівські правоохоронці затримали підозрюваних у викраденні дружини банкіра: подробиці злочину

фото: portal.lviv.ua

фото: portal.lviv.ua

Події
20 лютого 2015 18:21

Як повідомляє ВЗГ ГУМВС України у Львівській області, працівники міліції у Львові сьогодні, 20 лютого, затримали трьох осіб, котрі обґрунтовано підозрюються у викраденні жінки, що сталось 17 лютого на вулиці Богдана Хмельницького.

Затримані – 21, 24 та 25-річний чоловіки, усі мешканці Пустомитівського району, раніше не судимі. Наразі правоохоронці встановлюють місцезнаходження ще одного підозрюваного у скоєнні цього злочину.

Слідством встановлено, що під час викрадення зловмисники зв’язали жертві руки скотчем, у рот запхали кляп, а на голову наділи шапку. Так її доставили у наперед винайняту квартиру, розташовану на дев’ятому поверсі багатоповерхового будинку в Шевченківському районі, де і утримували аж до моменту звільнення її працівниками міліції.

"Організатором викрадення був найстарший з затриманих. Він повідомив інших про те, що жертва – керуюча відділенням одного з львівських банків, заборгувала велику суму грошей. Для того щоб вона повернула борг, її необхідно викрасти та утримувати у надійному місці до того часу, поки її батько не заплатить за звільнення дочки 150 тисяч доларів США", - розповів т.в.о. начальника ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Руслан Домніцак.

За словами викрадачів, в якості оплати за виконану "роботу" їм пообіцяли по 20 тисяч доларів США.

"Таким чином, за словами організатора, зловмисники мали можливість заробити та ще й допомогти людям повернути гроші", - зазначив Руслан Домніцак.

Встановлено, що організатор злочину був знайомий з потерпілою кілька років. Викрадення він організував заздалегідь, для чого місяць тому винайняв квартиру, у якій зловмисники утримували жінку. Зловмисники не застосовували до жертви фізичного насильства, проте постійно тиснули на неї психологічно.

В порядку ст.208 КПК України, суд обрав для затриманих міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.147 (захоплення заручників) КК України, ч.1 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України та ч.3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. Максимальне покарання, передбачене за скоєння цих злочинів - позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Нагадаємо, 17 лютого, на 102 надійшло повідомлення від очевидця події, котрий розповів, що у Львові на вулиці Б. Хмельницького, 64 невідомі особи в масках, одягнені у камуфляжну форму, заштовхали чоловіка та жінку у два різних автомобіля, після чого поїхали у невідомому напрямку.

Згодом до правоохоронців звернувся 36-річний мешканець Пустомитівського району, котрий розповів, що він разом зі своєю 31-річною дружиною у власному автомобілі Нісан їхали вулицею Б.Хмельницького. Раптом дорогу їм перегородили два автомобіля: Деу та БМВ. При цьому один з цих автомобілів зіткнувся з його Нісаном.

За словами потерпілого, з автомобілів вийшло кілька чоловіків у масках на обличчях, одягнутих у камуфляжну форму. Його заштовхали на заднє сидіння власного автомобіля, а дружину - у свій БМВ, після чого поїхали у невідомому напрямку.

На вулиці Промисловій зловмисники виштовхали чоловіка з Нісану та поїхали далі. За словами потерпілого, його дружина залишилась у БМВ зловмисників. 

Міліціонери знайшли викрадену 17 лютого на вул. Хмельницького у Львові дружину заступника директора місцевого ПАТ "Унікомбанк". Про це "Телеканалу новин 24" стало відомо з поінформованих джерел у правоохоронних органах.

Потерпіла жива, проте в якому стані – наразі невідомо.

Офіційні коментарі будуть найближчим часом. "У нас є нова інформація у цій справі, як тільки ми зможемо її повідомити загалу, то обов’язково це зробимо", – заявив головний міліціонер Львова Сергій Зюбаненко.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ НОВИНИ ЛЬВОВА:

Отримай відповідь: чому немає сенсу будувати у Львові нові місця для паркування

Будь пильним: у Львові орудують шахраї від "соцзахисту"

У Львові знайшли артснаряд та ручну гранату

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах