2 березня: яке сьогодні свято та у кого іменини

Новина - Події - 2 березня: яке сьогодні свято та у кого іменини

Новина - Події - 2 березня: яке сьогодні свято та у кого іменини

Події
02 березня 2015 08:19

2 березня у світі відзначається одне з незвичайних свят - Міжнародний день сірника. Чому ця дата була обрана для його установи наразі невідомо. У 1805 році в Європі з’явились сірники-"маканки" - тоненькі скіпки, змазані бертолетовою сіллю, які загорались після занурювання їх у розчин концентрованої сірчаної кислоти.  Сучасні сірники не містять сполук сірки і хлору – замість них використовують парафіни і безхлорні окисники.

А у 1983 році у Великобританії фірми  Sony, Philips и Polygram представили на суд публіки компакт-диск и програвач компакт-дисків.  Діаметр компакт-диска складав 12 сантиметрів. На ньому була записана Дев'ята симфонія Бетховена.Тривалість запису, виконаного лазером і який зчитувався лазерним програвачем, становила 74 хвилини. Для того часу це було справжньою сенсацією.

У цей день перший раз у році можна побачити купчасті хмари; сіра ворона, відчуваючи прихід тепла, починає будувати гніздо. Люди живуть очікуванням тепла, але зима ще нагадує про себе раптовими морозами. "Яка погода у цей день, такому і літу бути".

Іменини сьогодні святкують  Маріанна, Марія, Микола, Мина, Михайло, Павло, Роман, Федір.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах