Подробиці звірячого вбивства міліціонера: інспектор загинув, намагаючись припинити бійку

Фото: Мусієнко Владислав/УНІАН

Фото: Мусієнко Владислав/УНІАН

Події
20 квiтня 2015 10:44

Міліціонер Андрій Думанський, якого жорстоко вбили на Львівщині, загинув при виконанні службових обов’язків.

Як повідомили у львовській міліції, 18 квітня близько 22.00 години у селі Лопатин Радехівського району дільничний інспектор міліції намагався припинити бійку, що виникла між місцевими мешканцями.

- Він намагався припинити бійку, але отримав удар по голові і на мить втратив свідомість. Потім нелюд – я не можу підібрати іншого слова, прив’язав міліціонера до сівалки, яка була запряжена двома кіньми і потягнув по дорозі. При цьому зловмисник наносив дільничному удари по голові металевою трубою, – розповів начальник міліції Львівщини Дмитро Загарія.

Місцеві мешканці намагались зупинити коней, проте їм це не вдалось. Коні протягнули тіло дільничного 13 кілометрів у напрямку до межі Бродівського району. Тіло правоохоронця зловмисник скинув у меліоративний канал, заповнений водою, а сам з місця події втік.

- Завдяки злагодженим діям міліції, прокуратури, а також місцевих мешканців, нам вдалось швидко затримати зловмисника. Це 53-річний місцевий мешканець. Також до скоєння злочину причетний 26-річний мешканець Сокальського району Львівщини. Він також затриманий, – зазначив Загарія.

За фактом злочину відкрито кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство" КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

- Капітан міліції Андрій Думанський загинув під час виконання службових обов’язків. І мене дивують деякі коментарі, у яких люди показують свою байдужість або навіть зловтішаються зі смерті правоохоронця. На мою думку, це недостойно громади Львівщини, – наголосив Загарія.

У дільничного інспектора міліції капітана міліції Андрія Думанського залишилось двоє дітей – 12-річний син та чотирирічна донька.

Загарія пообіцяв, що міліція докладе усіх зусиль, щоб винуватці жорстокої розправи над міліціонером понесли заслужене покарання.

Ще новини Львова:

У Львові пластуни урочистим маршем відзначили День присяги (відео)

Жорстоке вбивство на Львівщині: міліціонера прив'язали до воза з кіньми і волокли 13 кілометрів 

У Львові на Пасічній ДТП: водій на BMW не пропустив маршрутку 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах