У Львові стартував перший Lviv City Market

фото з сайту zaxid.net

фото з сайту zaxid.net

Події
27 квiтня 2015 16:32

25 квітня у "Першій львівській медіатеці" відкрився ярмарок креативних майстерень та дизайнерів Lviv City Market. Про це інформує zaxid.net.

Три десятки учасників – молоді митці, дизайнери й умільці пропонують унікальні, стильні речі для людей і побуту.

"Подібні виставки відбуваються у великих українських містах регулярно. Львів чомусь із цим забарився, хоча є величезна кількість творчих людей, які роблять цікаві речі, які охоче купуватимуть, коли довідаються про них", – зазначила Ліда Шигимага з "Першої львівської медіатеки".

За її словами, анкети подали понад 200 заявників. Право брати участь отримали ті, чия продукція виглядає найбільш унікально і готовою до продажу.

На Lviv City Market представлені аксесуари та прикраси для чоловіків і жінок. Окремо хотілося б виділити метелики та краватки Good Fellow, скляні прикраси Haluzka та прикраси з сухими квітами під склом від Туча.

У Львові стартував перший Lviv City Market фото

Пропонуються художні листівки з тонким чуттєвим живописом, як у Мирослави Скіри та Tukoni.

Вдалося побачити футболки з дійсно унікальними зображеннями від "Майстерні вибійки". Уся справа в техніці, ніякого масового друку, застосовується вибійка – зображення наносять відтисками з дерев’яних кліше, розроблених окремо для кожного нового виробу.

"Вибійка – це давня техніка, яку у 18 столітті витіснив промисловий друк, проте по селах на Західній Україні вона застосовувалася аж до війни. Відомою є "Яворівська вибійка". Мене дратує, коли віддрукований принт на футболці подають як унікальний. Це – не так... У нас спершу з’явилася одна футболка, потім друга у подарунок друзям. Далі – перші замовлення. На сьогодні уже понад 100 виробів продали", – зазначив Олександр Бриндіков.

У Львові стартував перший Lviv City Market фото 1

За його оцінкою, Lviv City Market – подія хороша, оскільки дозволяє репрезентувати продукцію, яка дійсно зроблена вручну і є неповторною. Тут вона не губиться серед сувенірів, які вийшли з масового конвеєру, є тривіальними й підіграють масовим смакам.

Уже цілком самодостатньою справою є проект "Haluzka". Майстриня Роксолана Худоба зазначила, що її декоративні прикраси зі скла та світильники добре продаються у крамницях великих міст України.

"Haluzka – моє основне заняття: це – і творчість, і те, чим я заробляю", – зазначила вона.

Для інших же подія стала можливістю уперше заявити про себе.

Зокрема, вперше було представлено гру-квест Best Quest "Вартові Середмістя". За умовами гри, необхідно здійснити мандрівку центральними вуличками Львова, виконуючи завдання квеcту. Необхідно віднайти 14 об’єктів, і відмітити це наклейками на карті.

Співавтор ідеї Юлія Свиріпа зазначила, що Best Quest "Вартові Середмістя" вдалося довести до стадії готового продукту, завдяки попередньому досвіду. Перша гра була лише настільною, і не знайшлося бажаючих підтримати фінансово її випуск. Ця ж – одночасно настільна гра, путівник та екскурсійний квест – пропозиція нова, й львівські крамниці беруть її на продаж.

Спробували заявити про себе на Lviv City Market й дизайнери. Представлені вовняні килими Mela Organic Wool, дерев’яні ложки і миски Voice Of The Wood, настільні лампи від майстерні промислового дизайну Bureaucraft.

Загалом помітно, що учасники вкладають свої сили, майстерність, гроші у те, щоб створити якісну, конкурентну продукцію. Відчувається усвідомлення, що уміти зробити гарний виріб недостатньо, необхідно робити реально класні речі, завойовувати аудиторію і клієнтів. Приємно, що молода генерація не боїться започатковувати бізнес, і намагається робити це зі смаком.

У Львові стартував перший Lviv City Market фото 2

Характерноно, що розвиватися у цьому сенсі допомагають нові комунікаційні технології та соцмережі. Уся кампанія з інформування Lviv City Market, а вона була активною, відбулася на сторінці у Facebook. Тут же акаунти більшості представлених учасників.

Сам формат заходу, на думку учасників та відвідувачів, треба змінювати – його необхідно виводити на велику площу під відкрите небо. Добре було б організувати цілий фестиваль якісного хендмейду в одному з парків Львова.

Всі фото з сайту zaxid.net

Львів у новинах:

Що нового в урбаністичній програмі Львова? 

Музика Львова: Топ-5 вуличних музикантів, які варті уваги 

Невідомий Львів: як річка Полтва зникла з вулиць міста, та стала підземною

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах