У львівських парках створять майданчики для вигулу та тренування собак

фото:club4lapy.com

фото:club4lapy.com

Події
28 травня 2015 15:18

Волонтери ініціативи Dog Friendly City планують відкрити у Парку культури та відпочинку ім.Б.Хмельницького спеціальний майданчик для вигулу собак, а у парку ім.Костюшка – встановити бокси з пакетами для собачих екскрементів. Згодом ініціативу хочуть розповсюдити на інші парки міста.

Про це сьогодні, 28 травня, під час прес-конференції розповів директор ЛКП "Лев" Олег Мацех.

О.Мацех розповів, що в Україні чинна постанова міністерства аграрної політики, що забороняє приходити з тваринами у громадські місця, також вона забороняє одній родині мати більше однієї домашньої собаки.

"Це архаїчна постанова, і ми вже почали роботу на вищому рівні, щоб її скасувати. Окрім того, заборонено вигулювати собак у парках та скверах, але, від цього нікуди не подінешся, в кожному парку Львова собаки вигулюються. Тому буквально вчора волонтери ініціативи Dog Friendly City презентували пілотний проект, що допоможе вирішити проблему вигулу собак і водночас безпеки мешканців міста", – сказав О.Мацех.

Ідея, за його словами, полягає в тому, щоб у Парку ім. Б.Хмельницького облаштувати великий майданчик для вигулу собак, поділений на три частини. Гроші на його облаштування автори ідеї, розповів О.Мацех, планують зібрати на ресурсі Big Idea.

"Там буде місце для вигулу, для тренування собак, будуть окремі входи та виходи, все зроблене за методикою. Окрім того, планується акція у парку Костюшка з робочою назвою "Розмінуй своє місто". У цьому парку будуть встановлені бокси з пакетами для собачих екскрементів, щоб їх власники могли прибрати за своїми улюбленцями. Якщо любиш – прибери. Бо через безвідповідальність власників тварин в інших людей виникає агресія до собак, що бігають без повідків та лишають свої сліди, хоча собаки в цьому не винні, вони ж не можуть самі прибрати", – сказав О.Мацех.

Він додав, що міський голова Львова доручив міськраді приєднатись до ініціативи та створити робочу групу з цього питання. Також незабаром відбудуться збори керівників усіх львівських парків з тим, аби згодом поширювати на них ініціативу Dog Friendly City.

Львів у новинах:

С завтрашнего дня "Укрзалізниця" меняет правила перевозки пассажиров

Дівчата у Львові влаштують "діловий" велопарад 

У Львові буде сучасний стерилізаційний центр 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах