Прикордонний пункт на Львівщині відновили за кошти ЄС

фото з сайту stsrda.gov.ua

фото з сайту stsrda.gov.ua

Події
02 червня 2015 18:00

Європейський Союз профінансував реконструкцію прикордонного відділу "Мігово", що у Старосамбірському районі на Львівщині. Тепер українські стражі кордону мають умови нічим не гірші, аніж їхні колеги із Польщі. Про це інформує zaxid.net

Це перша повномасштабна реконструкція за 18 років існування прикордонного відділу "Мігово". Умови роботи та відпочинку - за європейськими стандартами. 

"Тут багато чого змінилося після реконструкції, нам зробили комфортабельні кімнати для відпочинку, спортзал. Раніше стояв один тенісний стіл, а зараз є сучасні тренажери, так щоб ми могли займатися", - розповів прикордонник Степан Коростенський. 

Оновлення цього прикордонвідділу профінансував Європейський Союз. На це виділили 9 мільйонів гривень. За гроші ЄС відремонтують ще два таких пункти на Львівщині – у Сянках та Нижанковичах.

"Проект передбачає не тільки реконструкцію приміщень, але переобладнання всіх комунікацій – інженерних, технічних, комунікацій зв’язку. Також це нова техніка", - зазначив голова Держприкордонслужби України Віктор Назаренко. 

Техніка потрібна надпрохідна, адже розташований "Мігово" у горах, тому на патрулювання так званої зеленої лінії кордону, виїжджають на джипах, снігоходах та квадроциклах. 

"Основна ділянка кордону дуже важко прохідна, тому найчастіше ми їздимо на патрулювання на квадроциклах. Є квадроцикли на колесах, які використовуємо, коли гарна сонячна погода і є на гусеницях, які можна використовувати в дощ і взимку", - повідомив офіцер відділення автотехнічного забезпечення відділу "Мігово" Дмитро Школьник.

У цьому пункті українські стражі кордону виходять на патрулювання спільно із поляками. Навіть мають право заходити вглиб території держави-сусіда. Ми вчимося одні в одних і дуже ефективно співпрацюємо. Українські прикордонники набули досвіду роботи в умовах бойових дій і цей досвід ми переймаємо. Сподіваємося, що ніколи він нам не буде потрібний, але маємо навчитися спільно давати відсіч будь-яким загрозам на цьому кордоні", - пояснив комендант Бещацького відділу прикордонної варти Польщі Пьотр Патля.

15 із 40 охоронців кордону, які служать у "Мігово", були у зоні АТО. До дня прикордонника їх відзначили державними нагородами. 

Львів у новинах:

На Львівщину їде Арсеній Яценюк 

Комунальники відзвітували, де залатали ями на дорогах Львівщини (перелік) 

Які музеї Львова найцікавіші: думки львів'ян 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах