Як е-квиток здешевить проїзд у Львові: порівнюємо з Европою

Фто взято з сайту portal.lviv.ua

Фто взято з сайту portal.lviv.ua

Події
02 червня 2015 18:02

Скільки коштує е-квиток у наших сусідів - у польському Кракові, білоруському Мінську, угорському Будапешті, словацькій Братиславі, румунському Бухаресті, чеській Празі. Пропонуємо вам порівняння вартості е-квитків у цих містах та вартості проїзду у львівських маршрутках.

Як е-квиток здешевить проїзд у Львові: порівнюємо з Европою фото

Умови порівняння: вартість одноразової поїздки не аналізувалась, бо мешканці міста ними майже не користуються. Зазвичай люди купують щонайменше місячні абонементи або річні.


Краків, Польща


Як е-квиток здешевить проїзд у Львові: порівнюємо з Европою фото 1

 

Останній рядок це абонемент на один місяць з необмеженими пересадками між всіма видами транспорту. Коштуватиме 17.75 UAH/доба. Якщо ж ви ощадлива людина і їздите лише між роботою й домом, ще й без пересадок, то вартість складе 9.04 UAH/доба. Зарплати тут починаються від 2570 PLN (звідси). Таким чином вартість безлімітного абонементу становить майже 4% мінімальної зарплати.


Будапешт, Угорщина


Як е-квиток здешевить проїзд у Львові: порівнюємо з Европою фото 2

Коштує 24 UAH/доба. Зарплати стартують із 150.000 HUF (звідси). Таким чином вартість абонементу складе 6.3% мінімальної зарплатні.

 


Мінськ, Білорусь


Як е-квиток здешевить проїзд у Львові: порівнюємо з Европою фото 3

Повний безліміт на всі види транспорту коштуватиме 23.08 UAH/доба. Зарплати від 330$ (звідси), таким чином вартість абонементу складе 9.7% мінімального доходу.


Братислава, Словаччина


Як е-квиток здешевить проїзд у Львові: порівнюємо з Европою фото 4

19.55 UAH/доба, якщо придбати місячний абонемент і 16 UAH/доба, якщо річний. Мінімальні заробітки від 600 EUR (звідси), таким чином місячний абонемент це 4.2% мінімальної зарплати.


Бухарест, Румунія


Як е-квиток здешевить проїзд у Львові: порівнюємо з Европою фото 5

8.77 UAH/доба за повний безліміт, 5.26 UAH/доба, якщо ви їздите лише одним маршрутом. Аби ви розуміли – їх транспорт значно кращий ніж наш. Зарплати тут від 366 USD (звідси), тобто повний абонемнет це лише 3.4% від мінімальної зарплати.

 


Прага, Чехія

 


Як е-квиток здешевить проїзд у Львові: порівнюємо з Европою фото 6

15.70 UAH/доба, якщо абонемент на місяць, 11.14 UAH/доба, якщо абонемнет річний. Мінімальна зарплата від 729 EUR (звідси). Таким чином місячний абонемент це 2.75% мінімального доходу.


Висновки


При тарифі в 4 UAH/поїздка людина, що робить пересадку і їздить лише між домом і роботою, без врахування поїздкок на вихідних, витрачає щонайменше 240 UAH. І це жодним чином не безліміт, платити доведеться за кожну пересадку. Легко побачити, що мешканці Бухаресту й Праги за меншу або мінімально більшу суму отримують значно якісніший сервіс.

Джерело - ekvytok.lviv.ua, tvoemisto.tv

Львів у новинах:

Які музеї Львова найцікавіші: думки львів'ян 

Выбираем себе 3G: сколько стоит скоростной интернет у разных операторов 

Ресторанный бизнес на шезлонге у моря. У вас когда-то такое было? 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах