У Львові бригада "швидкої" прибула до потопаючого без необхідного обладнання

фото з сайту www.lvivpost.net

фото з сайту www.lvivpost.net

Події
03 червня 2015 18:05

У Львові лікарі "швидкої" допомоги, які прибули до парку "Погулянка" за викликом рятувальників, не були забезпечені спеціальним обладнанням для порятунку потопаючого хлопця. Про це інформує "Вголос".

Таку інформацію надав у своєму коментарі багаторазовий призер чемпіонатів України з водного туризму, керівник турклубу "Манівці" Тарас Білошицький.

Спортсмен безпосередньо брав участь у порятунку юнака і детально розповів про трагедію, що сталася 2 червня на озері в парку "Погулянка".

"Учора близько 16:35, одразу після нашого тренування, один з представників турклубу повідомив про те, що на озері стало погано дитині. На місце події одразу прибігли я та моя напарниця Софія Ступко. Поки я витягав юнака з води, Софія викликала бригаду швидкої допомоги й акцентувала на тому, що допомога потрібна потопаючому. Коли хлопця витягнув з води, він уже не дихав", – розповів Тарас Білошицький.

Приблизно на 5-6-й хвилині порятунку вдалося запустити серце дитини. Однак, коли на місце трагедії прибули лікарі, вони не мали при собі ані дефібрилятора, ані кисню.

"Лікарі прибули на місце дуже швидко, але не мали при собі дефібрилятора, маски для штучної вентиляції легенів та кисню. Я особисто був свідком цього, бо безпосередньо надавав хлопцю першу медичну допомогу", – пояснив Тарас Білошицький.

Згодом медики самі викликали іншу машину "швидкої", але й після того дії лікарів були неузгоджені.

"Поки хлопця поміщали у "швидку", медики розбили банку з фізрозчином. Про що це говорить? Про те, що дії лікарів були неузгоджені", – підкреслив спортсмен.

Він також звернув увагу на те, що на тілі хлопця не було жодних гематом та ознак побиття.

"На тілі, голові юнака не було жодних гематом або інших ознак побиття. Хлопець відпочивав на озері разом з друзями, які відразу не зрозуміли, що товариш тоне", – додав Тарас Білошицький.

Додамо, сьогодні вночі о 03:20 хлопець помер у лікарні.

Львів у новинах:

Американці в захваті від рівня підготовки українських військових 

У Львові завтра чекають на грози, шквали та град 

У Львові будуть ближче знайомитися з Донбасом 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах