Головний архітектор Львова представив проект реконструкції площі Св. Юра

фото з сайту zik.ua

фото з сайту zik.ua

Події
11 червня 2015 11:28

В приміщенні бібліотеки НУ "Львівська політехніка" відбулось обговорення з громадою, на якому головний архітектор міста Юліан Чаплінський презентував оновлений проект, за яким вестимуть роботи з реконструкції пл. Св. Юра. Про це інформує www.lviv.tv

За словами архітектора, історико-містобудівне обґрунтування, необхідне для перенесення дороги біля церкви Св. Юра, погодили в Міністерстві культури України. Як він уже зазначав раніше, автори цього ІМО вважають, що та дорога, яка є зараз, є дисгармонійним елементом, який погано впливає на вигляд церкви.

Також Юліан Чаплінський зазначив, що, зважаючи на критику громадськості, викликану первинним проектом реконструкції площі, місто скликало 2 містобудівельні ради, у склад яких входили автори генплану міста, транспортники, заслужені архітектори України та лауреати державних премій. Після проведення обговорень, автори проекту дослухались до думки професіоналів і дещо скоректували початкову схему. Відтак, новий проект відрізняється від первинного вужчою дорогою вздовж Політехніки – з 17-метрової 4-смугової вона перетворюється на 9-метрову 2-смугову, заїздом на вул. Озаркевича, який у початковому проекті був відсутнім, ліквідацією стоянки навпроти музею Новаківського, зміщенням пам’ятника з осі воріт та збереженням усіх тролейбусних маршрутів. Окрім того, за словами архітектора, у первинному варіанті йшлось про зрізку 52 дерев у сквері, а в поточному – про 19, за рахунок звуження дороги.

"Буде досаджено десятки інших дерев і сформовано нову ландшафтну композицію. Площа зелених насаджень повинна збільшитись", – зазначив Юліан Чаплінський.

Окрім того, архітектор додав – законних підстав не видавати містобудівних умов та обмежень у міської влади немає, та підкреслив – навіть у силу всіх критичних дебатів, оновлений проект реконструкції площі таки реалізують.

Львів у новинах:

Из-за фестиваля Alfa Jazz Fest львовские отели взвинтили цены в несколько раз

Відомі львівські екскурсоводи розкриють "Таємниці львівських левів" 

Автобус №19 на кілька днів змінить маршрут 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах