На Львівщині затримали і видворили з України п’ятьох наставників "секти Догнала"

Фото взято з сайту www.1tv.ru

Фото взято з сайту www.1tv.ru

Події
23 червня 2015 12:23

Працівники СБУ 22 червня провели обшуки у приміщеннях жіночого та чоловічого монастирів Української правовірної греко-католицької церкви, більше відомої як "секта Догнала", у Брюховичах біля Львова та затримали п’ятьох наставників секти – громадян інших держав.

Представники

Представники "секти Догнала"

Про це повідомляють самі "догналіти" на відеозверненнях, оприлюднених у мережі youtube.

Як повідомляється, обшуки відбулися у приміщенні чоловічого монастиря на вул. Сосновій,3 та жіночого монастиря на вул. Шкільній, 27. Під час спецоперації було затримано п’ятьох закордонних наставників незареєстрованої в Україні церкви – громадян іноземних держав.

СБУ у Львівській області наразі не оприлюднила офіційної інформації щодо проведеної спецоперації із затримання представників "секти Догнала".

Як стало відомо IA ZIK з власних джерел, спецоперація щодо представників секти на Львівщині ще триває. Затриманих учора представників секти-іноземців вже видворено за межі України.

Українська правовірна греко-католицька церква (УПГКЦ) – незареєстрована, офіційно не визнана релігійна організація в Україні. Широкому загалу релігійна організація відома як "підгорецькі отці" або "група Догнала", "догналівці", "секта Догнала" (за ім’ям засновника – Антоніна Іллі Догнала).

Главою самопроголошеної УПГКЦ обрано Михайла Осідача. Членами постійного синоду є Антонін Ілля Догнал, Ричард Методій Шпіржик (Чехія), Роберт Самуїл Обергаусер (Словаччина) і Василь Маркіян Гітюк (Україна). З квітня 2011 року УПГКЦ вважає себе частиною самопроголошеного Візантійського Католицького Патріархату.

Догналіти на Львівщині поширюють різну агітаційну продукцію, проти мобілізації і проти УГКЦ.

Львівська облрада ще у березні 2014 року звернулася до ГПУ, СБУ та МВС щодо перевірки діяльності релігійного угруповання, очолюваного іноземним громадянином Антоніном Догналом.

За результатами перевірки депутати просили вжити заходів щодо недопущення розпалювання релігійної ворожнечі та припинити діяльність релігійного угруповання Антоніна Догнала на території України. 

Львів у новинах:

Сегодня начали действовать новые правила получения шенгенских виз для украинцев 

На концерті пам'яті Андрія Кузьменка зібралося більш ніж 40 тисяч людей (фото, відео) 

Як буде проходити шоста хвиля мобілізації на Львівщині: 6 фактів 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах