Організатори концерту Потапа у Львові прокоментували обвал сцени з двома десятками людей

Фото: dusia.telekritika.ua

Фото: dusia.telekritika.ua

Події
30 червня 2015 18:45

Організатори концерту Потапа у Львові готують офіційне звернення до керівництва національного театру імені Марії Заньковецької щодо падіння людей в оркестрову яму.

Нагадаємо: Біля двох десятків людей у Львові провалилися в оркестрову яму театру

Про це в коментарі "Вголосу" повідомив представник ТзОВ "Куб Промоушинс" Євген Кравчук.

За його словами, цей трагічний інцидент має два аспекти – юридичний і моральний. Перший випливає з підписання типового договору між театром й організатором концерту, який передбачає охорону сцени силами театру. Другий – з того, що постраждали невинні люди, які прийшли на концерт, щоб почути голос кумира.

"Театр імені Марії Заньковецької – єдиний з усіх українських закладів, який, відповідно до підписаного договору, нав’язує нам свою охорону. Цього разу за сценою стежили двоє охоронців з боку театру. І коли до Потапа почали бігти його прихильники, щоб узяти автограф та сфотографуватися зі своїм кумиром, охоронці не впоралися зі своїм завданням – не пускати натовп людей на сцену. Один з них почав галасувати, що не можна стільком людям одночасно перебувати на сцені, але було запізно: дошки над оркестровою ямою почали ламатися, і люди впали вниз", – зазначив Євген Кравчук.

Він додав, що, на жаль, відеокамери не зафіксували цього моменту, але, за його словами, є багато свідків, які можуть підтвердити нефаховість охоронців.

Представник організатора також запевнив, що минулого року артисти разом з громадськістю допомагали збирати кошти для ремонту сцени в театрі імені Марії Заньковецької. Але, як виявилося, сцену відремонтували, а про перекриття над оркестровою ямою забули.

"Це перший випадок на моїй пам’яті, коли ламаються дошки від ваги людей над оркестровою ямою. Ми проводимо десятки концертів на рік, і ніколи не було таких інцидентів. І взагалі – в жодному з театрів нам не нав’язують своїх охоронців", – запевнив Є. Кравчук і додав, що протягом 8-ми років ТзОВ "Куб Промоушинс" співпрацює з одним охоронним агентством, яке забезпечує правопорядок під час дійства на сцені.

Разом з цим представник організатора концерту Потапа зазначив, що не погоджується з офіційною позицією керівництва театру щодо порушення "Куб Промоушинс" правил безпеки.

"У своєму листі театр акцентує увагу на тому, що ми порушили правила безпеки. Але, вибачте, як ми можемо нести відповідальність за справність даху, стін, стільців чи сцени театру? Все це парафія власника – театру. Ми несемо відповідальність за обладнання, яке закріплюємо, щоби воно не впало на голови людей", – підкреслив Євген Кравчук.

Він також сказав, що організатори концерту наразі готують офіційний лист до керівництва театру, в якому викладають свій погляд на ситуацію, що склалася.

"Ми не звертаємося до суду, бо слідство передбачає досудове врегулювання цього інциденту. Проте, якщо і надалі наша позиція суттєво розходитиметься з позицією театру, звертатимемося до Феміди", – сказав представник організатора концерту.

Окрім того, Євген Кравчук запевнив, що організаторам концерту дуже прикро за цей випадок перед людьми, які постраждали.

"Люди, які впали в оркестрову яму, отримали садна та сильно перелякалися. Це дуже прикро, бо ми завжди прагнемо безпеки на своїх концертах і дбаємо про глядачів", – підкреслив представник організатора.

Нагадаємо, 29 червня в театрі імені Марії Заньковецької наприкінці концерту "Потап та діти" обвалилася сцена.

Як писав "Вголос", сьогодні керівництво Львівського національного театру імені Марії Заньковецької переклало відповідальність за обвал сцени на ТзОВ "Куб Промоушинс", яке є організатором концерту.

Львів у новинах:

Завтра у Львові запустять нічні маршрутки 

Завтра частина Львова залишиться без води 

Львівська залізниця змінює розклад деяких поїздів

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах