Львівський драмтеатр шукає собі нового режисера

Фото взято з сайту ipress.ua

Фото взято з сайту ipress.ua

Події
01 липня 2015 09:54

Колектив Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки вирішив не продовжувати контракт з теперішнім керівником театру Олексієм Коломійцевим, про що його повідомили листом за підписом начальника управління культури ЛМР.

Як повідомила директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Галина Слічна, на засіданні комісії по розгляду звернення акторського колективу Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки, яка створена за розпорядженням міського голови Львова, вдалось вирішити декілька важливих питань. Зокрема й питання зміни керманича, інформує прес-служба Львівської міської ради. 

Управління культури оголошує конкурсний відбір на заміщення вакантної посади художнього керівника театру ім. Л. Українки. 

Також оголошується конкурс на заміщення вакантних посад художньо-артистичного складу театру, у зв’язку із закінченням контрактів.

Конкурс відбуватиметься відповідно до чинного законодавства, а саме наказу Міністерства культури України від 06.09.2013 №851 "Про затвердження Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад художнього та артистичного персоналу закладів культури" та відповідно до ст. 21 Закону України про культуру.

Окрім цього, з 30 червня контрольно-ревізійне управління проводить перевірку фінансово-господарської діяльності театру. Комісія звернулась до фінансової інспекції з проханням першочергово перевірити ті факти, які зазначені у зверненні колективу театру до Львівської міської ради.

"Сьогодні відбулись збори трудового колективу. Керівник департаменту гуманітарної політики Галина Слічна повідомила рішення комісії – контракт з керівником театру не буде продовжений. У нього контракт закінчується вкінці наступного місяця. Буде оголошений конкурс на художнього керівника, будь ласка, всі,  хто має бажання, потенціал, зі Львова, з України, зі світу, ми всіх вітаємо на цей конкурс. Враховуючи, що закінчились контракти з акторами, дехто ще має певну відпустку, буде новий режисер, він буде набирати на контрактній основі артистів на роботу. Всі з гідністю прийняли це рішення, люди творчі, розумію, що дуже багато емоцій, але може це буде ще один етап у розвитку цього театру, на який ми покладаємо дуже великі надії", - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова. 

Львів у новинах:

У Львові реставрують раритетний трамвай 

У Львові з’явилися ще дві зарядні станції для електромобілів 

Завтра у Львові запустять нічні маршрутки 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах