У Львові з'явився пам’ятник померлим від СНІДу

Фото взято з сайту http://www.day.kiev.ua/

Фото взято з сайту http://www.day.kiev.ua/

Події
09 липня 2015 18:01

На перехресті вулиць Японської і Єфремова у сквері тепер стоятиме пам'ятник у формі складеної стрічки. Вона, як відомо, у всьому світі є символом боротьби зі СНІДом.

На відкритті пам’ятного знаку присутні помолилися і запалили лампадки, щоби вшанувати померлих від синдрому набутого імунодефіциту. Казали, що цей пам’ятний знак – передовсім  символ надії на те, що ВІЛ-інфекція буде взята під контроль і що хворі на СНІД отримуватимуть лікування і житимуть, інформує day.kiev.ua.

Україна залишається лідером в Європі за масштабами поширення ВІЛ-інфекції: за оцінками експертів UNAIDS, в Україні з ВІЛ-інфекцією живе до 270 тисяч осіб. І тільки кожен другий знає про свій діагноз.

Щороку кількість ВІЛ-позитивних людей в Україні зростала, але з 2005 року приріст нових випадків ВІЛ (прискорення епідемії) щорічно зменшується: у 2005 році в порівнянні з 2004 роком - плюс 15,6 відсотка, а в 2011 році порівняно з 2010 роком - плюс 3,4 відсотка.

У 2012 році вперше в історії України епідемія ВІЛ/СНІДу сповільнилася - за даними офіційної статистики, у 2012 році темпи поширення ВІЛ-інфекції (кількість нових випадків ВІЛ) виявилися нижчими, ніж у 2011 році.

У 2013-2014 роках через скорочення програм щодо боротьби зі СНІДом темпи епідемії знову почали зростати.

Львів у новинах:

Неофіційно: у Львові, на робочому місці, застрелився охоронець 

Львів'яни перетворили скандал у кінотеатрі на флешмоб 

У Львові розформували ДАІ (відео)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах