Сьогодні у Львові вшановують жертв Скнилівської трагедії (відео)

фото з сайту Укрінформ

фото з сайту Укрінформ

Події
27 липня 2015 10:26

27 липня 2002, в Скнилівському аеропорту, неподалік від Львова, сталася найстрашніша трагедія в історії світових авіашоу - в результаті катастрофи винищувача Су-27 загинули 77 осіб (з них 28 дітей).

Про це інформує obozrevatel.com

Катастрофа сталася в ході авіашоу на честь 60-річчя 14 авіаційного корпусу.

Су-27, під управлінням пілотів Володимира Топонаря і Юрія Єгорова під час виконання фігур вищого пілотажу увійшли в спадний віраж на низькій висоті.

Незадовго до удару об землю, пілоти катапультувалися. Літак, зачепивши дерево, деякий час ковзав по землі через льотне поле, заповнене глядачами. Після цього він зачепив  Іл-76, який стояв на аеродромі і почав перекидатися. На місці падіння прогримів вибух і виникла сильна пожежа.

 На місці події загинули 77 осіб (з них 28 дітей), загальна кількість поранених і постраждалих перевищила п'ятсот чоловік.

У результаті вироку суду Володимир Топонар, який керував літаком Су-27, засуджений до 14 років позбавлення волі і штрафу в 7,2 млн гривень. Вийшов на свободу через одинадцять років.

Юрій Єгоров, другий пілот, засуджений до 8 років позбавлення волі і штрафу в 2458000 гривень. Вийшов на свободу через два з половиною роки.

У 2008 році Військовий апеляційний суд Центрального регіону виправдав чотирьох колишніх керівників Військово-Повітряних Сил України, причетних до організації авіашоу на Скнилівському аеродромі.

Львів у новинах:

У Львові закидали "коктейлями Молотова" відділення "Сбербанка России"(фото, відео) 

У Львові встановили пам'ятник Андрею Шептицькому (фото) 

Ректора одного з вишів Львівщини затримали на хабарі 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах