У Львові встановили пам'ятник на честь загиблих в АТО

фото з  сайту  inlviv.net

фото з сайту inlviv.net

Події
03 серпня 2015 16:15

 2 серпня, у Львові, на території 80-ї окремої аеромобільної бригади, відбулися урочистості з нагоди 23-ої річниці створення Високомобільних десантних військ і відкриття меморіального знаку на вшанування пам’яті загиблих під час бойових дій в АТО.

Про це інформує  inlviv.net

Для вшанування пам'яті загиблих воїнів зібралися їх сім'ї, близькі, бойові побратими, волонтери та керівництво міста і області.

У Львові встановили пам'ятник на честь загиблих в АТО фото

фото з сайту inlviv.net

Після хвилини мовчання до присутніх звернувся командир частини Володимир Шворак: "Почуття обов'язку, відвага, професіоналізм, стійкість – усі ці якості українські десантники показали у війні на Донбасі. Вони завжди були на передових позиціях, виконували завдання на найбільш загрозливих напрямках. Вони стали символом мужності і відваги. На жаль, жодна війна не обходиться без жертв, тому нинішнє свято має для нас гіркий присмак. 90 воїнів нашої бригади поклали життя за збереження цілісності і суверенітету нашої держави".

"Невимовно жаль, що не всі воїни повернулись з поля бою живими. На жаль, ця неоголошена, але така реальна війна, приносить багато болю в українські родини. Ми в неоплатному боргу перед кожним, хто заплатив життям за свободу України. І в пам'яті українського народу назавжди закарбується мужність та героїзм військових, які, нехтуючи собою, борються за Україну, які ціною власного життя рятують побратимів на полі бою", ¬– сказав голова обласної ради Петро Колодій.

Керівники області пообіцяли допомогу та підтримку сім'ям загиблих та поранених бійців АТО. У Львові вже зводять будинок, помешкання в якому отримуватимуть воїни війни на Сході Україні. Ключі від двокімнатної квартири сім'ї бійця, що воює на Сході, сьогодні вручив забудовник. Військове керівництво зачитало наказ про нагородження загиблих військовослужбовців посмертно.

Отець Степан Сус, голова Центру військового капеланства освятив пам'ятник та помолився разом із присутніми. Опісля відбулося покладання квітів до меморіальної плити з іменами загиблих героїв.

Львів у новинах:

На Львівщині списки ухильників від мобілізації публікують у соцмережах

У Львові покажуть 10 автомобілів, що відправлять до АТО

Край землi - Зона АТО 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах