У Львові відкрили провадження на міліціонерів, що катували затриманого

фото з сайту lastnews.com.ua

фото з сайту lastnews.com.ua

Події
10 серпня 2015 12:26

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини відкрив провадження у справі про порушення прав і свобод громадянина З., якого затримали працівники Шевченківського РВ ГУМВС України у Львівській області.

Перевірка оглянула Шевченківський райвідділ міліції, Шевченківський районний суд міста Львова, Львівський слідчий ізолятор та ізолятор тимчасового тримання Пустомитівського райвідділу міліції, де утримувався громадянин З.

Зібрані відомості та матеріали перевірки вказують на те, що громадянина З. катували працівники міліції з метою отримання зізнання у вчиненні злочину та отримання свідчень щодо злочинної діяльності інших осіб, повідомляє прес-служба Уповноваженого з прав людини.

Матеріали перевірки свідчать і про інші порушення, допущені щодо громадянина З. працівниками міліції, прокуратури та суду.

Зокрема, громадянина З. незаконно затримали без ухвали слідчого судді, суду; внесли недостовірні відомості до протоколу затримання щодо часу та місця його фактичного затримання. Його утримували у службовому кабінеті райвідділу міліції без їжі та умов відпочинку.

Зафіксовані також порушення права на захист.

На переконання Уповноваженого, такі порушення прав громадянина З. стали можливими через відсутність належного нагляду з боку органів прокуратури за дотриманням законів працівниками Шевченківського райвідділу міліції.

Тому зараз готується акт реагування Уповноваженого до Генеральної прокуратури України для проведення належного розслідування за фактом катування громадянина З. та інших порушень його прав.

Джерело: zaxid.net

Львів у новинах:

На озері Задорожному біля Львова втопилося двоє людей 

Шахраї обдурюють львів’ян від імені податкової 

На фестивалі на Львівщині машина переїхала намет з туристами

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах