Лікарі Ізраїлю восени поставлять на ноги Надію Андрухів

 фото з власної сторінки Надії Андрухів у соцмережі

фото з власної сторінки Надії Андрухів у соцмережі

Події
12 серпня 2015 10:03

Надія Андрухів, дільничний інспектор міліції, важко постраждала під час теракту у Львові, вже проходить курс реабілітації.

Нагадаємо,У Львові пролунали вибухи: підірвалися двоє міліціонерів (фото)

Життя їй врятували Ізраїльські лікарі, вони ж усунули наслідки важких поранень. З дівчиною поспілкувався Сергій Ауслендер.

Дивишся ось так на неї, і очам не віриш - три тижні тому в дівчини майже не було шансів вижити, а зараз вона вже вередує, сперечається з лікарями.

Але вони не ображаються, всі ці прояви характеру - лише найкращий доказ того, що вона йде на поправку.

"Розповідає українською, як її прийняли, як лікували, як піклуються", - розповідає постраждала Надія Андрухів.

Робота хірургів майже закінчена, тепер з Надею щодня займаються фізіотерапевти. У У них не покапризуєш і  не поскаржишся, мовляв, не можу. Будь добра робити всі вправи по сотні разів поспіль.

Розробляють кисть руки, важко пошкоджену осколком, готують ногу до протезу, скоро будуть вчити ходити.

"Багато речей доведеться заново вчитися робити. Наприклад, митися або одягатися. Це лише здається, що нічого особливого, але під час реабілітації важливо показати людині, як правильно це робити, а далі все залежить від неї особисто", - розповідає фізіотерапевт Міра Таль.

І хоч намагаються в лікарні, щоб було майже як вдома, вся ця атмосфера тисне і навалюється туга. Але приходить у палату мама, заплітає косу, і, начебто, життя налагоджується.

Нові друзі приносять косметику. Надя хоч і поранена, але все ж дівчина і навіть в лікарняній палаті хоче виглядати добре.

" Тут постійно всі бігають, питають, чи щось треба чи не треба, чим допомогти. Дуже багато тут уваги, в Ізраїлі, - говорить Надя. - Додому хочеться, дуже скучила за сином і за сестрою", - признається молода жінка.

Лікування Надії контролює особисто президент України Петро Порошенко. З його адміністрації постійно цікавляться, як йде лікування, який стан пораненої, що їй потрібно. Власне, нічого особливо й не потрібно, все йде добре.

"Ми сподіваємося, що протягом двох-трьох тижнів Наді вже не знадобиться бути в лікарні, її переведуть додому і в принципі з дому вона зможе приїжджати сюди в інститут реабілітації. І після години-двох занять тут вона зможе бути в домашніх умовах", - розповідає головний лікар клініки "Хорев" в Хайфі Роман Барак.

Попереду в Наді ще мінімум дві операції, але вони вже планові, що називається, для поліпшення якості життя. Один з кращих майстрів Ізраїлю робить для неї протез.

Лікарі поки дуже обережно говорять, можливо, через пару місяців відпустимо дівчину в Україну.

 Джерело: podrobnosti.ua

 Львів у новинах:

ДТП у Львові: легковик потрапив в лещата між трамваєм і джипом

У Львові затримали підозрюваного у вбивстві жінки на території монастиря

На дні Задорожного дайвери знайшли авто часів Другої світової війни

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах