Цього року вперше у межах фестивалю єврейської культури у місті визначатимуть страву Lviv Klez Fest. Мета конкурсу — популяризація автентичної єврейської кухні. Після цього страва-переможець упродовж року буде присутня у меню ресторанів єврейської кухні у Львові.
Конкурс проходитиме у два етапи:
16 серпня (неділя) — 13:00 — приготування страв конкурсантами
23 серпня (неділя) — 19:30 — оголошення та нагородження переможця, концерт.
Умови конкурсу:
Учасниками можуть стати професійні чи не професійні кухарі, майстерні господині, які вміють смачно готувати автентичні єврейські страви.
Критерії оцінки страви: традиційна страва єврейської кухні, смак, презентація та можливість адаптації для приготування в ресторані.
Кількість учасників: до 15 осіб.
Склад журі (до 6 осіб): представники Всеукраїнського єврейського благодійного фонду "Хесед Ар'є", ресторанів "Під Золотою Розою" та "Єрусалим", а також досвідчені господині єврейської громади Львова.
Подарунок переможцю: сертифікат на вечерю в Галицькій жидівській кнайпі "Під Золотою Розою" на суму 400 грн та внесення в меню імені автора страви.
В день конкурсу учасник презентує вже готову страву разом з описом історії та особливостями її приготування, інгредієнтів та з повним рецептом. Цього ж дня журі проводить оцінку страв за 5-ти бальною системою згідно з кожним критерієм і визначає переможця простою більшістю балів. Якщо виявиться декілька страв з однаковою кількістю балів, то перемагає та страва, яка набрала більше балів за критеріями "смак" та "можливість адаптувати до ресторанного приготування", інформує tvoemisto.tv.
Контактна особа: 050 431 55 84 (Христина Василько).