Вчителька львівської елітної школи намовила учнів побити однокласника

Фото взято з сайту 360tv.ru

Фото взято з сайту 360tv.ru

Події
11 вересня 2015 14:12

Батьки учнів елітної школи Львова нарікають на непедагогічну поведінку вчительки. Мовляв, вона намовила дітей розправитися з однокласником. Дирекція школи визнає непрофесійність у діях нібито досвідченого педагога, а справою уже зацікавилась прокуратура.

Про це йдеться у сюжеті програми "Огляд дня" на телеканалі ZIK.

Мама четвертокласника Михайлика Інеса Дідковська розповідає, чому її син неохоче йде до школи. Мовляв, все через те, що цілий рік одна із педагогів принижувала хлопчика.

"Вчителька вчергове заявила, що дає дітям багато домашнього завдання через Дідковського. Мовляв, а ви за це з ним розберіться. Мета мого звернення в міліцію – не посадити вчителя, а засудити такий вчинок і захистити свою та інших дітей", – пояснює Інеса.

Того разу учні таки послухали вчительку. Результат – три синці на тілі Михайлика і психологічна травма. На відео, яке зняли камери спостереження у школі, навіть видно, як педагог стоїть осторонь і не втручається у дитячу бійку.

"Де гарантія, що та принижена дитина, яку побили, яку засоромили, не вийде зі школи і не зробить крок на проїжджу частину. Мають бути покарані не тільки вчитель за бездіяльність, а й чиновники та директор школи", – наголошує голова ГО "Батьківська рада Львівщини" Олена Пономарева.

У свою чергу дирекція школи стверджує: за понад тридцять років роботи до цього вчителя не було жодних претензій. Нині ж 63-річного педагога звільнити не можуть, бо немає наказу "згори".

"Це прикрий інцидент, людина оступилася. І у такій ситуації повела себе непедагогічно та непрофесійно. На мою думку, питання значно глибше, ніж конфлікт вчителя і двох батьків", – вважає директор школи Наталія Ворона.

Тим часом у міському управлінні освіти кажуть: уже відсьогодні ця вчителька у школі не працює. Добряче перепало й адміністрації навчального закладу.

"Оголошено догану, тобто притягнуто до дисциплінарної відповідальності чергового учителя та керівника навчального закладу", – прокоментувала конфлікт директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Галина Слічна.

Крім того, шкільний скандал розслідує прокуратура. 

Львів у новинах:

Дівчина з Борщовичів, яку шукали тиждень, повернулась додому 

На Коновальця у Львові чоловік лякав перехожих пострілами з травматичної зброї

Що змінилося у Львові з появою патрульної поліції: думки містян

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах