Вакцину від поліомієліту Львівщина одержить в числі перших

фото з сайту vn.depo.ua

фото з сайту vn.depo.ua

Події
13 вересня 2015 12:51

Міністерство освіти і здоров’я планує проведення трьох раундів імунізації в національному масштабі з використанням оральної полівакцини (ОПВ) для усіх дітей молодших шести років, незалежно від того, чи були вони імунізовані від поліомієліту до цього. У третьому раунді планується імунізувати дітей до 10 років.

Таке рішення  створеного в МОЗ Оперативного штабу з питань реагування на спалах поліомієліту в Україні, базоване на рекомендаціях ВООЗ, озвучив заступник Міністра охорони здоров’я України Ігор Перегінець 11 вересня під час прес-конференції.

"На сьогодні не виявлено нових випадків поліомієліту в Україні, проте ситуація залишається небезпечною. Зважаючи на те, що кількість мутацій вірусу, який було виявлено у дітей у Закарпатській області, показує, що даний вірус міг циркулювати в Україні протягом останніх 2-х років та через низький рівень імунізації від поліомієліту, ми маємо вживати кардинальних і дуже оперативних заходів, щоб протидіяти розповсюдженню захворювання. Підкреслюю, що це уже не рутинна імунізація, це реакція на спалах", – наголосив І. Перегінець.

За його словами, перший раунд буде проводитися поетапно: із Закарпатської області та прилеглих до неї Львівської, Івано-Франківської областей, і протягом двох тижнів має бути охоплено всю Україну. Імунізація має бути спрямована на покриття 95% дітей, інформує прес-служба МОЗ України.

Усі регіональні управління охорони здоров’я отримають вакцину і затверджений план екстреної імунізації з роз’ясненнями, аби мати засоби та повну інформацію для проведення необхідних заходів у боротьбі з поліомієлітом в Україні.

"Вакцина, яка зараз знаходиться на складах ДП "Укрвакцина" МОЗ України, має бути розвезена в регіони вже з наступного тижня. Проте до того часу, поки вона потрапить до медичних закладів, ми нагадуємо – регіони мають ще 60 тис. доз залишків вакцини проти поліомієліту, які можна і потрібно використовувати", – наголосив І. Перегінець.

Довідка. Поліомієліт - це інфекційне захворювання, при якому уражається центральна нервова система, шлунково-кишковий тракт і лімфатична система. Хвороба є найпоширенішою причиною виникнення у дітей фізичних недоліків. Вірус поліомієліту, потрапивши в організм, проникає в нервову систему через кров, уражає різні відділи, переважно рухові клітини спинного мозку, а також рухові корінці, які відповідають за рухи. Він поширюється повітряно-крапельним шляхом (чхання, кашель) або за типом кишкової інфекції (через фекалії хворого). Основний засіб профілактики хвороби - вакцинація дітей.

Львів у новинах:

На Західну Україну повернувся поліомієліт: коментар Комаровського 

МОЗ підтвердило спалах поліомієліту на Західній Україні 

Безкоштовна консультація лікаря та обстеження: де пройти у Львові

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах