В Мінсоцполітики прокоментували чутки про скасування грошової допомоги при народженні дитини (відео)

Новина - Події - В Мінсоцполітики прокоментували чутки про скасування грошової допомоги при народженні дитини (відео)

Новина - Події - В Мінсоцполітики прокоментували чутки про скасування грошової допомоги при народженні дитини (відео)

Події
20 жовтня 2015 17:09

Спочатку в одній із радіопередач, згодом у соцмережах поширилася тривожна для молодих батьків інформація. Мовляв, Міністерство фінансів України до держбюджету на 2016 рік внесло деякі пропозиції, які аж ніяк не на користь пересічних громадян. Зокрема, заморозити соціальні стандарти, скасувати пенсії працюючим пенсіонерам і скасувати виплати допомоги при народженні дитини.

"Цього не може бути", – перше, що спадає на думку після ознайомлення з цією інформацією, бо куди вже далі заморожувати соціальні стандарти. Та згодом закрадається сумнів, бо у наш такий непростий час у нічому на 100 відсотків не можеш бути впевнений. І держава не раз уже економила саме на пересічних громадянах. Тож аби не мучитися в здогадках, IA ZIK написала листа на скриньку міністра соціальної політики Павла Розенка з проханням прокоментувати цю інформацію. Міністр відповів відразу і його відповідь була дуже лаконічна: "Маячня і провокація. На сайті мінфіну є проект бюджету на 16-й рік. Немає там таких пропозицій. Можна ж це перевірити і подивитися".

Отже, допомога при народженні дитини і надалі буде виплачуватися у передбачених законодавством розмірах – 41280 грн, незалежно від того, яка по рахунку дитина народилася – перша, друга чи третя. Одноразово батькам виплачують 10320 грн (ця допомога, до речі, не зараховується до доходів при оформленні, скажімо, субсидій), решту суми виплачують однаковими частинами впродовж трьох років: щомісяця по 860 грн.

Чи не планують збільшити розмір цієї допомоги у 2016 році? Наразі достеменно невідомо. Підвищення, як повідомив IA ZIK Василь Гельбич, начальник відділу житлових субсидій, соціальних виплат та допомог департаменту соціального захисту ЛОДА,попередньо заплановано з квітня 2016 року. Буде воно чи ні остаточно стане відомо після затвердження бюджету на 2016 рік.

Куди звертатися, аби отримати допомогу при народженні дитини?

В органи соціального захисту за місцем проживання. З собою слід мати такі документи:

  • заяву одного з батьків у довільній формі, в якій зазначити дані для реєстрації місця проживання дитини,
  • паспорт або інший документ, що засвідчує особу,
  • ідентифікаційний номер,
  • свідоцтво про народження дитини
  • банківські реквізити про відкриття рахунку. На нього і будуть перераховувати гроші.

Рішення про призначення допомоги приймається протягом 10 днів з моменту подання заяви.

Бувають випадки, коли молодій мамі ні з ким залишити немовля, аби навідатися у відділення соціального захисту, а брати його з собою у людні місця небезпечно, особливо у холодну пору року. Тож у які терміни обов’язково слід написати заяву про надання допомоги, щоб ця допомога не пропала? За словами Василя Гельбича, таку заяву батьки можуть подати впродовж року з дня народження немовляти.

Львів у новинах

Коханці з Київщини "розвели" львівський готель майже на 50 тисяч гривень

В кафе у центрі Львова молодик влаштував різанину

Російський письменник оселився у Львові на парковці, сподіваючись отримати українське громадянство (відео)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах