Мама про сина, який кинув гранату на подвір"я львівського мера: "Він зараз здатний на будь що" (відео)

фото з сайту vk.com/lviv1256

фото з сайту vk.com/lviv1256

Події
30 жовтня 2015 12:43

PRESS-ЦЕНТР  додзвонився до матері Олександра Гживінського, котрого підозрюють у підриві будинку мера Львова.

- Я не думаю, що це підстава, - крізь сльози сказала Ірина Іванівна. – Він зараз на все здатний, нещодавно з зони АТО повернувся, був там більше року. Вибачте, не можу більше говорити, дуже погано почуваюся.

Читайте ще: Чоловік, який кинув гранату в будинок Садового, пояснив навіщо це зробив (відео)

Нагадаємо, вчора близько 23.00 невідомі кинула гранату у будинок міського голови Львова Андрія Садового на вулиці Стрілецькій. На щастя, ніхто не постраждав, хоча вдома була уся сім’я – Андрій Садовий, його дружина Катерина, п’ятеро синів та теща. Пошкоджений фасад будинку, тріснуло скло у вікнах та перебитий електричний кабель.

А буквально за кілька хвилин після цього, на тій же вулиці працівники держохорони, котрі охороняють будинок після замаху взимку минулого року, затримали підозрілого хлопчину із рюкзаком. Він втікав від помешкання мера. Ним виявився 29-річний львів’янин, хлопчина назвався Олександром Гживінським, сказав, що служив в батальйоні "Айдар". У рюкзаку затриманого правоохоронці виявили три гранати РГД, тротилову шашку та два запали до гранат. А свій вчинок Олександр пояснив просто: "Проти Садового особисто нічого не маю, це протест проти "власть імущих".

Також відомо, що Олександр Гживінський закінчив університет "Львівська політехніка", свого часу займався екстремальними велоспортом. На двоколісному виконував трюки, зокрема сальто, стрибаючи з трампліна, які в Україні під силу одиницям спортсменів. Одружений, має сина. Друзі хлопця кажуть, що завжди був адекватним та життєрадісним, а те, що наважився на такий вчинок - припускають, що перебування у зоні АТО вплинуло на психіку.

А тим часом "Айдар" вже встиг відхреститися від свого побратима. Нардеп Семен Семенченко написав на своїй сторінці у соцмережі:

"В "Айдарі" стверджують, що ні у штаті, ні в списках людей поза штатом метальника гранати в будинок сім’ї Садового Гживінського (Живінського) немає і не було. Дзвонив бойовим товаришам з "Айдару", кажуть, що такого "бійця" не знають і в списках його немає".

А пізніше додав:

"Отримав офіційну інформацію з Міноборони про людину, яка кинула гранату в будинок сім`ї Садового - Олександра Гживінского. Списків в "Айдарі" багато, тому і спочатку виникла плутанина. За офіційною інформацією, військовослужбовець в/ч 2950. У серпні 2015 року при передислокації батальйону з Новомосковська в Широкий Лан самовільно залишив частину. За інформацією наданою МО, з серпня 2015-го перебуває в розшуку. Ось такий от "протестуючий проти влади" і одночасно зручний виконавець брудних провокацій напередодні виборів".

Наразі на місці працює слідчо-оперативна група, а міліція відкрила кримінальне провадження по статті "терористичний акт". За це підозрюваному "світить" до десяти років в’язниці.

Це вже третя спроба підірвати будинок мера Львова. Минулого року – в липні та грудні особняк обстрілювали з гранатомета. Тоді вдома нікого не було – в обох випадках Садові відпочивали в Карпатах. Тоді міліція била себе в груди, доводячи, що винних обов’язково знайдуть і покарають. Справу під особистий контроль брав навіть президент Петро Порошенко. Проте, і досі винних не знайшли, не покарали, а будинок мера обстріляли втретє.

Наразі вибух у своєму будинку Андрій Садовий не коментує.

Вибух у дворі будинку Садового кваліфікували, як теракт

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах