Львів'ян безкоштовно перевірять на діабет: куди звертатись

фото з сайту poradu.pp.ua

фото з сайту poradu.pp.ua

Події
04 листопада 2015 13:08

На Львівщині розпочались Дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету. У зв’язку з цим, у період проведення акції до 16 листопада, лікарі закликають мешканців області обстежитись на вміст рівня цукру в крові. Такі обстеження можна буде пройти в усіх поліклініках за місцем проживання.

Як інформують у департаменті охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації, такі акції створюють умови для зниження рівня захворюваності населення на цукровий діабет,  поліпшення надання кваліфікованої медичної допомоги таким хворим і, відповідно, покращення якості та тривалості їх життя. Це також дозволяє зменшити кількість ускладнень, що виникли внаслідок захворювань на цукровий діабет, а також витрати на їх лікування та соціальне забезпечення.

Зазначимо, що минулоріч упродовж Днів профілактики та раннього виявлення цукрового діабету, котрі відбулись у листопаді, було обстежено 42 611 осіб, серед яких виявлено 575 хворих на цукровий діабет.

Для того, щоб аналіз пройшов успішно варто звернути увагу на наступне:

Перед здачею крові не можна вживати алкогольсодержащие напої (це стосується і пива). Алкоголь в кілька перших годин після потрапляння в організм здатний збільшувати показники цукру крові. Пізніше відбувається зворотний процес. Печінка, що відповідає за переробку білка в глюкозу, змушена справлятися з наслідками алкогольної інтоксикації. Саме тому рівень цукру падає, і ранковий аналіз крові, швидше за все, буде помилковим.

Перед здачею крові не можна також їсти протягом як мінімум восьми годин. Можна тільки випити простої води. Як здавати кров на цукор і як підготуватися до здачі аналізу, ви тепер знаєте. Пора познайомитися з розшифровкою даних.

Ранковий рівень глюкози не повинен перевищувати меж у 3,50…5,50 ммоль/літр. Протягом дня показники можуть коливатися, але в цілому залишатися в даному діапазоні. Підвищення цифр до 5,50…6,00 ммоль/літр інтерпретуються як переддіабетичний стан. У такій ситуації потрібно проведення додаткових досліджень. Якщо ж проведений клінічний аналіз крові натщесерце показав, що концентрація цукру виявилася вище 6,00 ммоль/л, то діабет практично підтверджений.

Для уточнення діагнозу можуть призначатися такі аналізи: проведення тесту на толерантність організму до глюкози та тест на глімекійований гемоглобін.

Львів у новинах:

На Львіщині соціологи дізналися, чи готові чоловіки допомагати дружинам

У Львові влаштовують безкоштовні курси англійської для дітей

Львів переходить на економний режим опалення

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах