Закохані підлітки зірвались з львівської 12-поверхівки: нещасний випадок чи суїцид

фото з сайту kp.ua

фото з сайту kp.ua

Події
24 листопада 2015 16:31

15-річна Соломія і 16-річний Роман разом зірвалися з 12-го поверху з закинутої багатоповерхівки. 

Фатальний стрибок закоханих підлітків у Львові: подробиці трагедії

Чи було це самогубство чи нещасний випадок, має розібратися поліція.


Останній дзвінок матері


Покинута багатоповерхівка на кінці вулиці Городоцької (околиця Львова) давно сподобалася місцевим підліткам. Там діти збираються пограти на гітарі, поскаржитися на школу, покурити нишком від "предків". Жителі довколишніх районів частенько помічали на даху недобудованого будинку рухомі фігурки. Особливої ??уваги на такі розваги дітей не звертали. До недавніх пір, поки не трапилася трагедія.

Увечері в неділю, 22 листопада, двоє підлітків, 15-річна мешканка смт. Рудне (Львівщина) Соломія Нестерук та 16-річний житель Києва Роман Озимко, зірвалися з 12-го поверху цього самого будинку.

Підлітків виявив батько Романа, який живе в Рудному, і до якого на вихідні зі столиці на вихідні приїхав син. Чому чоловік страшно розхвилювався у зовсім, здавалося б, не пізній час, десь було лише близько 16:30, тут же кинувся на пошуки Романа - з'ясовує поліція. Також з'явилася інформація про те, що нібито Роман незадовго до трагедії дзвонив своїй матері. Що сказав - невідомо, але саме після цього дзвінка батько почав шукати сина. І знайшов біля багатоповерхівки разом із Соломією, один на одному. Дівчина загинула на місці. Роман ще дихав.

- Хлопець перебуває в комі, - розповіла завідуюча відділенням львівської лікарні швидкої допомоги Зоряна Біда. - У нього важка черепно-мозкова травма, зламані ребра, таз. Його стан оцінюється як критичний.

Дівчина загинула на місці.

Закохані підлітки зірвались з  львівської 12-поверхівки: нещасний випадок чи суїцид фото

Дівчина загинула на місці. Фото: vk.com


Сварилися через ревнощі


Соломія і Роман зустрічалися. Хоч хлопець давно жив у Києві з мамою, в Рудно часто навідувався до батька. Правда, поспішав не так батька провідати, як побачити улюблену Соломію.

- Рома дуже сумував за Солькою, - розповіла "КП" в Україні "подруга хлопців Христина. - Я розмовляла з ним минулого тижня. Він збирався приїхати, говорив, що дуже любить Солю, скучив. Вони зустрічалися вже близько року.

Але не все так безхмарно було між цими Ромео і Джульєтою. Вони частенько сварилися. Причина банальна - ревнощі. Правда, бурхливі сварки змінювалися такими ж примиреннями. Подружки розповідають, що у Соломії було багато шанувальників. Природно, Роману не могло це сподобатися.

Сторінки в соцмережах у них різні. Яскраві пости усвідомлюючої свою привабливість дівчини та романтичні, але похмурі фото в хлопця. 15 листопада Роман виставив фото пари, яка цілується, лежачи на самому краю висотки. Єдиною, кому сподобався знімок, була Соломія. Хто знає, може, у львівській недобудові підлітки хотіли повторити романтичний момент?

Закохані підлітки зірвались з  львівської 12-поверхівки: нещасний випадок чи суїцид фото 1Фото, яке Роман розмістив 15 листопада. Можливо, Роман і Соломія хотіли повторити романтичну ситуацію. 

У львівській школі №77, де в 9-му класі вчилася Соломія Нестерук, педагогічний колектив досі в шоці через те, що сталося.

- Два роки тому ви писали про нашу ученицю Діану Сідельник, яка загинула в Криму, впала  балкона, що обвалився, а тепер ось Соломія, - витираючи сльози, розповіли "КП" в Україні "вчителі школи №77. - Про трагедію дізналися в понеділок вранці , коли в школу приїхали співробітники поліції. Ми всі просто в шоці. Весела, неконфліктна дитина, компанійська, усміхнена дівчинка - такою була Соломійка.

Навчалася, правда, посередньо. Як кажуть однокласниці Соломії, у неї просто не було сил на навчання, оскільки дівчина практично весь вільний час витрачала на зустрічі з друзями і Романа.

- У п'ятницю Соля навіть у школу не прийшла, говорила, що до неї приїде Рома, - згадують однокласниці дівчинки, і пишуть слова прощання на її сторінці в соцмережах.

Соломію Нестерук вже поховали. За життя її коханого Романа борються львівські лікарі.

Офіційно

У поліції поки що розглядають три основні версії події - вбивство, самогубство і нещасний випадок. За попередніми даними, свідків цієї події немає і поки невідомо, чи був хтось з підлітками в той вечір.

- За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України з позначкою "самогубство", - розповіла "КП" в Україні "керівник прес-служби ГУ Національної поліції Львова Світлана Добровольська. - Проводиться досудове розслідування

Коментар психолога

"Батьки повинні знати, чим займаються їхні діти у вільний час. Щоб уникнути біди"

- На жаль, самогубства завжди частішають навесні і восени, практично в два рази, - розповіла "КП" в Україні "львівський психолог Олеся Галата. - І найбільшою групою ризику є саме школярі - учні старших класів. Як показує аналіз таких випадків, основними причинами скоєння самогубства дітьми є конфлікти з батьками, ревнощі, сварки між хлопцем і дівчиною, нерозділене кохання. Щоб уникнути трагедії, я завжди кажу батькам - спілкуйтеся зі своїми дітьми, як з особистостями, не відмахуйтеся від їх, здавалося б, смішних проблем. Також важливо мамам і татам знати, як їх чадо проводить вільний час, з ким і чим займається. Гуляє по висотці на самоті або проводить час за комп'ютерними іграми - все це повинні знати батьки, щоб уберегти дитину від біди. У випадку з загиблими Соломією і Романом поки що рано говорити про суїцид. Я переглянула їх сторінки в соцмережах, прочитала в ЗМІ думки друзів і вчителів хлопців, і передумов для суїциду не побачила. Цілком можливо, що це був нещасний випадок. Однак всі крапки над "і" розставить поліція.

Львів у новинах:

Падіння підлітків з недобудови у Львові кваліфікували, як самогубство 

П’ятимісячне немовля у Трускавці задушили – поліція

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах