Конфлікт навколо скверу Юра у Львові набирає обертів: деталі

фото з сайту www.facebook.com/savesquare

фото з сайту www.facebook.com/savesquare

Події
09 грудня 2015 10:13

У Львові активісти ініціативи "Врятуй сквер св. Юра" черговий раз зупинили будівельні роботи в парку. Причиною для цього з боку активістів стали відсутність необхідних документів у робочих, а також те, що перед тим було зрубано більшу кількість дерев, аніж узгоджено. У Львівській міській раді щодо цього вирішили провести службове розслідування.

Інформація про зупинку будь-яких робіт в парку, та про те, що на місце події викликали поліцію, активісти розмістили у соцмережах. Там же вони і виклали інформацію про причини такого рішення.

"Оскільки робітники не можуть надати всіх необхідних документів, а також у зв'язку з незрозумілою ситуацією зі зрубуванням дерев (за початковою інформацією, яку надали у ЛМР, мало бути зрубано 9 дерев для прокладання дороги, в результаті зараз можна нарахувати близько 16 свіжих пеньків) активісти та мешканці зупинили роботи та викликали поліцію. На місце також прибув слідчий, який призупинив роботи та почав опитувати робітників. Станом на 11 годину представника генпідрядника забрали у райвідділ для перевірки документів", – йдеться у повідомленні.  

Після цього активісти зустрілися з начальником юридичного управління ЛМР Геленою Пайонкевич. На цій зустрічі було озвучено питання про те, де має розміщуватися зупинка громадського транспорту, який має курсувати через парк. Активісти виступають проти того, щоб ця зупинка була облаштована в сквері.

Також вони ще раз нагадали про те, що допоки не буде оприлюднено усіх документів щодо робіт в парку, вони не дадуть проводити там жодних робіт.

Разом з тим Гелена Пайонкевич зазначила, що зараз готується ухвала про повернення скверу статусу скверу і у четвер проект ухвали винесуть на колегіум з метою включити розгляд ухвали до порядку денного сесії ЛМР 17 грудня.

Після цього замовник робіт та керівник комунального підприємства "Львівавтодор" Олег Береза прокоментував ситуацію з виконанням робіт у сквері св. Юра. За його словами, щодо законності та правильності зрізання більшої, аніж обумовлено у підписаній мировій угоді, кількості дерев у міськраді буде проведено відповідне службове розслідування. За його словами причина цього в тому, що рішення про зрізання дерев приймали не ті особи, що підписували мирову угоду. Кількість дерев, які мали зрізати, вказали в управлінні екології. Олег Береза ж і пообіцяв, що у міській раді буде проведено відповідне службове розслідування на предмет того, чи правильно було все це зроблено, і, відповідно, прийнято певні управлінські рішення, якщо буде встановлено чиюсь вину.

Та попри це, вже о 14:50 год, за даними активістів, у парку знову розпочали роботи без необхідних документів, які згодом були зупинені. Попри те, що у ЛМР пообіцяли не відновлювати жодних робіт до з’ясування обставин. Активісти висунули вимоги, що допоки не буде скориговано проект дороги відповідно до мирової, не буде паспорту проекту на сайті ЛМР і на місці робіт і не буде офіційної заяви від ЛМР з поясненнями причин порушення мирової угоди зі сторони ЛМР та визначення відповідальних, роботи продовжені не можуть бути.

Тож активісти вирішили зібрати свідчення про порушення у роботі начальника управління екології та благоустрою Андрія Галушки.

До повного з'ясування ситуації активісти вирішили відновити чергування у сквері.

Львів у новинах:

Львівська облрада підтримала перевізників-пікетувальників

Де у Львові купити ялинку: перелік місць

Львівська залізниця скасовує 6 поїздів та піднімає ціни

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах