У Львові почали перевіряти студентські роботи на плагіат спеціальною програмою

Новина - Події - У Львові почали перевіряти студентські роботи на плагіат спеціальною програмою

Новина - Події - У Львові почали перевіряти студентські роботи на плагіат спеціальною програмою

Події
24 грудня 2015 10:41

У двох львівських вищих навчальних закладах почали перевірку студентських робіт на плагіат. Експеримент запровадили у Львівській комерційній академії та НУ "Львівська політехніка".

Окрім них в Україні аналогічну перевірку проводить Національний університет біоресурсів і природокористування. Як повідомляє AIN.UA, ці три ВНЗ уклали договори про співпрацю із компанією "Антиплагіат", яка розробила програму для перевірки студентських робіт на запозичення.

Як розповів ZAXID.NET проректор з науково-педагогічної роботи НУ "Львівська політехніка" Дмитро Федасюк, в університеті завдяки програмі Unplag вже виявлено кілька випадків плагіату.

"Згідно наказу ректора, перевіряється кожна студентська робота випускників. Знаю, що вже є випадки, коли робота була недопущена до захисту. Загалом були незначні запозичення, але студенти виправлялися. Оскільки програма працює ще в тестовому режимі, то ми за порушення не карали", - пояснив Дмитро Федасюк.

За його словами, у "Львівській політехніці" ще тривають захисти студентських робіт, тому перевірка на плагіат має завершитися до кінця грудня. Її результати мають озвучити на початку січня.

"Особливістю цієї програми є те, що вона звіряє студентські роботи як із тими, що опубліковані в інтернеті, так і з тими, які є в нашій внутрішній базі. Ми маємо можливість давати права доступу до програми викладачам з усіх кафедр університету. Тому перевірку на плагіат проводять на кожній кафедрі окремо", - розповів Дмитро Федасюк.

Зазначимо, що програма Unplag визначає відсоток унікального тексту в конкретній роботі, відсоток запозичень з інших робіт, а також дає посилання на матеріали, з яких зроблені запозичення. Розробники цієї програми розробили алгоритми, які розпізнають цитати різних стилів, знаходять перефразовані уривки, заміни символів, використання синонімів у запозиченому тексті.

Львів у новинах:

Передсмертну записку львівський прокурор надрукував на копії наказу про своє призначення

Де у Львові не буде світла на початку січня: адреси

Скільки грошей отримує звичайний львівський айтішнік

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах