Держава с 1 січня не буде компенсовувати зарплату мобілізованих працівників

Новина - Події - Держава с 1 січня не буде компенсовувати зарплату мобілізованих працівників

Новина - Події - Держава с 1 січня не буде компенсовувати зарплату мобілізованих працівників

Події
30 грудня 2015 17:46

Уряд припинить за бюджетні кошти компенсовувати компаніям заробітну плату працівників, призваних на військову службу за мобілізацією на особливий період, з 1 січня 2016 року.

Як повідомляє УНІАН, про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко під час брифінгу в Києві.

"У держави немає додаткових 2 млрд грн на 2016 рік, насамперед через зменшення єдиного соціального внеску, для того, щоб продовжувати фінансувати цю програму з державного бюджету України", – сказав Розенко.

Через зменшення єдиного соціального внеску до 22% із 41% з наступного року бюджет недоотримає кошти в розмірі близько 100 млрд грн. У зв'язку з цим, за словами міністра, уряду довелось оптимізувати соціальні програми, в тому числі припинити компенсацію компаніям зарплат мобілізованих співробітників. За 2015 рік на компенсації було виділено 1,9 млрд грн, повідомив Розенко.

Водночас міністр зазначив, що продовжують діяти законодавчі норми, які гарантують виплати мобілізованим співробітникам їхнього середньомісячного заробітку за рахунок компанії. Він висловив сподівання, що компанії не ухилятимуться від виплати зарплат мобілізованим співробітникам, оскільки податковий тягар для бізнесу зменшиться у зв'язку зі скороченням єдиного соціального внеску.

"Ми розраховуємо, що бізнес легалізований і легалізується економіка країни, а бізнес на себе частково візьме й виконання деяких функцій", – пояснив Розенко.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів розпорядився до кінця 2015 року додатково спрямувати 41,3 млн грн на компенсацію з бюджету підприємствам, установам й організаціям середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за мобілізацією на особливий період.

Львів у новинах

Під Львовом фермери перекрили міжнародну трасу Київ-Чоп (фото)

Під Львовом грабіжники закатували подружжя: жінка померла

Де у Львові не буде світла у січні (оновлено)

Як працюватиме громадський транспорт Львова на новорічні свята

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах