Інтерпол спіймав львів'янина, який вбив священика

фото з сайту all-pix.com

фото з сайту all-pix.com

Події
06 сiчня 2016 16:35

У Естонії Українське бюро Інтерполу затримало українця, що ще у 2014 році вчинив смертельну ДТП та втік з місця події, залишивши збитого пішохода помирати. Про це повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

Згідно з Європейською конвенцією про видачу правопорушників та договором між Україною та Естонською Республікою про правову допомогу і правові відносини у цивільних та кримінальних справах, прокуратурою Львівської області готується пакет документів на екстрадицію в Україну 31-річного громадянина, підозрюваного у вчиненні ДТП зі смертельними наслідками.

Зокрема, зловмисник 2 квітня 2014 року, будучи за кермом автомобіля "Renault Trafic" та порушуючи правила дорожнього руху, поблизу перехрестя вул. Стрийська-Максимовича у Львові вчинив наїзд на пішохода.

Від отриманих травм потерпілий, який був священнослужителем одного з храмів Львова, загинув.

У подальшому, аби уникнути відповідальності, водій перемістив загиблого з проїзної частини дороги на роздільний газон, та не викликавши карети швидкої медичної допомоги і не повідомивши компетентні органи про ДТП, втік з місця пригоди.

Його дії прокуратурою кваліфіковано за ч.2 ст.286 КК України. У зв’язку із тим, що підозрюваний переховувався від органу досудового розслідування, його було оголошено в міжнародний розшук та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Відтак, за орієнтуванням Українського бюро Інтерполу, 31 грудня 2015 року цього громадянина затримано правоохоронними органами Естонської Республіки в м.Нарва.

Після екстрадиції в Україну, підозрюваного буде притягнуто до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Зазначимо, що за скоєння згаданого злочину йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами до 3 років.

Львів у новинах:

На На Львівщині затримали торгового агента, що дав деру з грошима клієнтів

Начальник поліції Львова розповів про особисте життя

У Львові жінка вистрибнула з сьомого поверху багатоповерхівки (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах