Вакцинація від поліомієліту у Львові: скільки батьків відмовились щеплення

Фото взято з сайту 112.ua

Фото взято з сайту 112.ua

Події
20 сiчня 2016 12:13

У Львові завершились два етапи вакцинації дітей у рамках додаткової імунізації від поліомієліту. Головний педіатр Управління охорони здоров’я Львівської міської ради Богдан Надраг розповів про статистику перших турів.

"Перші два тури щеплення від поліомієліту пройшли наприкінці минулого року (в жовтні та в грудні). За результатами першого туру у Львові ми прищепили  74,1% дітей, що входили до потрібної вікової категорії (від 2 місяців до 6 років), а за результатами другого – 77, 3%. Тому результати другого туру можна назвати кращими, адже ми прищепили більше дітей. Хоч варто зазначити, що ідеальний результат вакцинації – це 95%.

Дітей, яких не прищепили можна поділити на кілька категорій за причинами, через які вони не отримали вакцину. Через постійні протипокази не щепили 4 дітей, через тимчасові (коли діти під час туру хворіли)– 562. Зовсім відмовились від щеплення батьки 805-ти дітей.

Ще є окрема група – інші діти – це 7587 дітей, які отримали перше щеплення ІПВ (ін’єкційно), а ОПВ (оральні краплі) ще мають отримати. Адже захищеними вважають дітей, які отримали обидві вакцини", – розповів Богдан Надраг.

Також головний педіатр Управління охорони здоров’я Львівської міської ради каже, що медики Львова сподіваються переконати у третьому турі батьків, які відмовились щепити дітей: "Ми працюємо з батьками через наших сімейних лікарів та медсестер, які розмовляють безпосередньо із нтми. Також отримали від міністерства інформаційний матеріал: плакати, буклети тощо, щоб батьки були добре поінформовані. Намагаємося достукатись до батьків через ЗМІ. Третій тур вакцинації плануємо розпочати 25 січня, якщо не завадить епідемія грипу".

Нагадаємо, 18 січня розпочнеться третій етап імунізації, що триватиме до 29 січня. На цьому етапі вакцинуватимуть дітей від 2 місяців до 10 років.

Джерело: tvoemisto.tv. 

Львів у новинах:

Львівський банкір за 7 років привласнила більше мільйона гривень вкладників

Одну з вулиць Львова залило водою (фото) 

Дві ДТП у Львові: в одній є поранені, друга спричинила затор (фото) 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах