У Львові знайшли кістки ненароджених дітей та немовлят

Фото взято з сайту well.ru

Фото взято з сайту well.ru

Події
28 сiчня 2016 12:31

Фахівці комунального підприємства "Доля" знайшли на території садового кооперативу "Світоч" (6-й Топольний провулок) у Львові останки 67 ненароджених дітей та немовлят, які загинули в пересильній тюрмі №25 у 1944-1945 роках.

Про це розповів директор КП ЛОР "Доля", відповідальний секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослав Шеремета під час брифінгу сьогодні, повідомляє "Вголос".

Святослав Шеремета зазначив, що у 2014-2015 рр. фахівці "Долі" працювали на території музейного комплексу "Територія терору", де діяла пересильна тюрма №25,  а також на ділянці в садовому кооперативі "Світоч" (6-й Топольний провулок).

"Нашим пошуковцям, які вже не один рік займаються ексгумацією, було дуже важко працювати на території садового кооперативу "Світоч". Справа в тому, що із 511 останків, які знайшли пошуковці, є 67 останків маленьких або ще ненароджених дітей. Наші фахівці раніше такого не бачили і спочатку не могли пояснити звідки такі маленькі кісточки. Антропологи, які працювали із нами, розповіли, що це останки або ненароджених дітей, які були в утробі матері, або немовлят. Оці 67 останків немовлят найкраще демонструють істинне обличчя режиму", – розповів Святослав Шеремета.

Він додав, що під час дослідження тіл загиблих, які проводили антропологи, з’ясувались, що над загиблими в’язнями тюрми проводили медичні досліди.

"У лікарні НКВС над загиблими здійснювали дослідження: на дуже багатьох останках видно сліди трепанації черепа, а також обрізані хірургічним методом кістки. Це свідчить про медичні дослідження над загиблими в’язнями. Також дослідження кісток показали, що останній період свого життя ці жертви мали систематичне недоїдання", – розповів фахівець.

Львів у новинах:

Отримай відповідь: чи закриють у Львові садочки на карантин

У Львові 17 річному хлопцю ставили діагноз "гастрит", а потім видалили весь кишківник (відео)

Львів'янину на замітку: графік вихідних і святкових днів у 2016 році

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах