Шахраї намагалися нажитися на хворобі 17-річного Максима Стасіва

Новина - Події - Шахраї намагалися нажитися на хворобі 17-річного Максима Стасіва

Новина - Події - Шахраї намагалися нажитися на хворобі 17-річного Максима Стасіва

Події
01 лютого 2016 09:36

Директорка благодійного фонду "Крила надії" Наталя Ліпська, яка займається збором коштів для лікування 17-річного пацієнта ОХМАДИТу Максима Стасіва, сьогодні, 31 січня, виявила, що шахраї під виглядом однієї з волонтерок збирали кошти начебто на лікування хлопця. Шахраї створили копію сторінки волонтерки Емми Маєвої, змінивши лише реквізити картки, на яку потрібно переказувати кошти.

Зараз адміністратори Facebook заблокували профіль псевдоволонтерки. Однак заблокувати розрахункову картку та повернути кошти досі не вдалось. Також не відомо, як довго діяла сторінка і яку суму встигли зібрати шахраї.

Як розповіла ZAXID.NET Наталя Ліпська, про шахраїв їй повідомили друзі у соціальних мережах. Люди звернули увагу, що ім’я мами, яке вказане в реквізитах інше. Злодії просили переказувати кошти Людмилі Вікторівні, маму ж Максима звати Богдана. Тоді люди звірили номер банківського рахунку на сторінці шахраїв із справжніми на сторінці волонтерки і виявили, що вони не збігаються. Наталя одразу звернулась до адміністраторів Facebook і сторінку злодіїв заблокували.

Однак заблокувати картку, на яку перераховували кошти, виявилось куди складніше. Наталя стверджує, що відразу зателефонувала на "гарячу лінію" ПриватБанку, пояснила їм всю ситуацію і попросила заблокувати картку, аби шахраї не встигли зняти з неї вкрадені кошти. Натомість у відповідь почула, що це зробити неможливо, оскільки приватні картки клієнтів можна заблокувати лише за поданням правоохоронців.

Наталя Ліпська пояснює, що волонтери написати заяву до міліції не можуть, бо вони не є постраждалою стороною. Мама ж написати заяву не може, бо не покине своєї дитини в реанімації.

Вона каже, що випадки такого шахрайства стаються доволі часто. Злодії користуються недосконалістю законодавста.

"Ми вже зібрали для Максима 4 080 000 грн. Як тільки нам дозволять лікарі із Австрії, то мама з сином полетять на лікування. Вони пробудуть там щонайменше півроку. Хто через півроку чи через рік візьметься шукати тих злодіїв?",- каже Наталя.

Вона уточнює, що у випадку із Максимом це перші шахраї, яких виявили. На жаль, картка злодіїв досі не заблокована. Дізнатись скільки вони вже вкрали коштів – неможливо. Так само, як і повернути ці кошти на справжній рахунок мами, каже Наталя Ліпська.

Нагадаємо, місяць тому у 17-річного Максима Стасіва виявили рідкісну вроджену патологію – синдром Ледда, неповний поворот кишківника. За словами лікарів, ця патологія зазвичай проявляється у новонароджених, але в Максима її діагностували лише зараз. Хірургам довелось видалити у хлопця весь кишківник.

Максим ще не знає про те, що саме з ним трапилось: рідним та лікарям забракло духу повідомити йому про діагноз. Без пересадки органу юнак не виживе.

Такі операції роблять лише 80 клінік у всьому світі. Львівські медики звернулись до клінік Європи та світу. Першою відгукнулась клініка трансплантології в Індії. Однак згодом клініка відмовилась приймати пацієнта. Тепер батьки і рідні Максима чекають згоди від клініки у Австрії, вартість операції у якій коштує мінімум 200 000 євро.

Справжні реквізити для допомоги дивіться тут - У Львові 17 річному хлопцю ставили діагноз "гастрит", а потім видалили весь кишківник (відео)

Читайте також: 

"Разом - сила": менш ніж за добу на лікування 17-річного Максима зібрали майже 750 тис.

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах