Рік без Кузьми: про остаточну причину аварії, водія молоковоза і про пам'ять

Новина - Події - Рік без Кузьми: про остаточну причину аварії, водія молоковоза і про пам'ять

Новина - Події - Рік без Кузьми: про остаточну причину аварії, водія молоковоза і про пам'ять

Події
02 лютого 2016 11:30

2 лютого 2015 стало чорним днем, у який відмовлялися вірити всі - в ДТП в Дніпропетровській області загинув музикант Андрій Кузьменко, відомий усім як Кузьма Скрябін.

Рік без Кузьми: про остаточну причину аварії, водія молоковоза і про пам'ять фото


Що сталося


2 лютого 2015 близько 7:00 години ранку біля села Лозоватка Криворізького району джип "Тойота Секвойя" зіткнувся з молоковозом ГАЗ-5 312. Незважаючи на те, що в машині спрацювали подушки безпеки, шансів на порятунок у Кузьми не було. Згідно з численними експертизам, слідство встановило, що до ДТП призвело перевищення швидкості Андрієм Кузьменком, який не впорався з керуванням "Тойотою" на слизькій дорозі із затяжним поворотом. Внаслідок чого і сталося зіткнення з молоковозом.

Рік без Кузьми: про остаточну причину аварії, водія молоковоза і про пам'ять фото 1

Як відомо, Кузьма поспішав в аеропорт на рейс з Києва. Разом з ним була і його арт-директор - Ольга Любченко. Вона перша повідомила про аварію музикантам групи, які негайно викликали потрібні спецслужби і виїхали на місце аварії.

Рік без Кузьми: про остаточну причину аварії, водія молоковоза і про пам'ять фото 2

Слідство велося з лютого по серпень минулого року двома слідчими. Відкрив справу Ігор Тарпановіч, а закривав вже інший - В'ячеслав Плошенко. Розглядалися різні версії загибелі - від технічної несправності до, навіть, замовного вбивства, оскільки Кузьма був відомий своїми відкритими політичними висловлюваннями. Однак, експертиза встановила, що причиною аварії стало перевищення швидкості.

Рік без Кузьми: про остаточну причину аварії, водія молоковоза і про пам'ять фото 3


Що з водієм молоковоза


Водій Сергій Бардась і його напарниця Тамара Демиденко продовжили роботу з молоковозом, тільки вже іншим, бо попередній відновленню не підлягає. Тамара Демиденко розповідає, що їй довелося провести 110 днів на лікарняному, оскільки вона отримала серйозні травми під час аварії. Вона отримала допомогу від підприємства, однак Автодор відмовився їй виплачувати компенсацію. Зараз вона має намір судитися з підприємством - в підсумковому рішенні йдеться, що ДТП сталося в результаті невідповідності стандартів дорожнього покриття та організації дорожнього руху. Автодор його проігнорував.

Тамара розповідає, що продовжує їздити з Бардас тим же маршрутом. За її словами, вони обов'язково приїдуть на місце загибелі Кузьми і віддадуть йому данину поваги.

 Пропонуємо дізнатись, якими заходами згадуватимуть Кузьму мешканці його улюбленого міста.


Концерт "Рік самотності"


Рік без Кузьми: про остаточну причину аварії, водія молоковоза і про пам'ять фото 4

Коли: 2 лютого о 19:00.

Де: біля пам'ятника Шевченку на проспекті Свободи.

До річниці трагічної загибелі лідера гурту "Скрябін" Андрія Кузьменка у Львові відбудеться концерт його пам'яті "Рік самотності". Про це повідомляється на офіційній сторінці групи у facebook: "Ми довго думали, як все правильно зробити в цей вечір, і зрозуміли що маємо бути з вами! Львів, приходьте, буде душевно і сумно, але ми будемо разом, а ?#?КузьмаПоряд...".


Тематичний автопробіг


Рік без Кузьми: про остаточну причину аварії, водія молоковоза і про пам'ять фото 5

Коли: 2 лютого о 18:15 (збір).

Де: "Арена Львів" (вулиця Стрийська, 199).

Збір і початкова точка автопробігу: "Арена-Львів". Початок збору о 18:15, а виїзд – о 18:30.

Маршрут: "Арена-Львів" – вул.Стрийська – "Сихів" (Шувар/Іскра) – вул.Зелена – вул.Пасічна – вул. Личаківська – вул.Підвальна – кінцева точка пр.Свободи (памятник Шевченка), де відбудеться концерт пам’яті. "Автопробіг відбудеться під національними знаменами, так як Кузьма був патріотом, а отже це кольори країни яку він відстоював, цінував і поважав!", – інформують організатори. Автопробіг супроводжуватиме поліція. Усіх охочих долучитися просять зареєструватись за посиланням.


Вечір музики "Скрябіна"


Рік без Кузьми: про остаточну причину аварії, водія молоковоза і про пам'ять фото 6

Коли: 13 лютого о 20:00.

Де: Ринок зброї "Під Арсеналом" (вулиця Підвальна, 5).

Напередодні Дня усіх закоханих у Львові співатимуть пісень "Скрябіна" та пригадуватимуть Андрія Кузьменка, який умів сказати про любов по-особливому. Разом із гуртом у якості вокалістів виступлять Женя Толочний, Аніс, O. Shprot. Квитки – 140 грн (з карткою Lokal) / 180 грн. Деталі за телефоном: 067 670 23 96.

Також усіх поціновувачів творчості Андрія Кузьменка та тих, хто пам’ятає його за правдиве та міцне слівце просять запалити свічку пам’яті 2 лютого о 19:00.

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах