Хлопчик, якого збили на переході у Львові, досі перебуває в комі

Фото взято з сайту 15minut.org

Фото взято з сайту 15minut.org

Події
02 лютого 2016 15:49

Один із двох школярів, яких 1 лютого ввечері на пішохідному переході збив автомобіль, наразі перебуває в комі. У хлопця важкий забій головного мозку та множинні переломи. Його старший брат отримав струс мозку і перебуває у стані середньої важкості.

Як розповів ZAXID.NET завідувач відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії міської дитячої клінічної лікарні Ігор Лукасевич, 9-річного та 10-річного братів, яких збив автомобіль, привезли до лікарні близько 19:30.

"Зараз діти в стабільному стані. Стан старшого середньої важкості. У нього струс мозку і закрита черепно-мозкова травма", – сказав Лукасевич. 10-річний хлопець перебуває в свідомості.

9-річний хлопець, за його словами, досі перебуває в комі. Його стан розцінюють як стабільно важкий.

"У хлопчика забій мозку важкого ступеня, перелом кісток тазу та лівої стегнової кістки. Наразі він в комі. При виході з коми пацієнт збуджений, вимовляє певні слова, у нього підвищується внутрішньочерепний тиск", – розповів лікар-анестезіолог. Крім того, через значну втрату крові у хлопця впав гемобглобін.

За словами лікаря, 9-річного хлопця триматимуть у комі близько 2-3 днів.

Точних прогнозів про термін лікування медики не дають. Разом з тим, Лукасевич зазначив, що обидва хлопці мають гарну перспективу одужання.

Завідувач відділення також додав, що наразі 90% медикаментів для лікування дітей забезпечує лікарня. Також хлопцям допомагають батьки їхніх однокласників та сусіди.

Нагадаємо, близько 18:00 1 лютого, на перехресті вулиць Пасічної і Пимоненка відбулася ДТП під час якої постраждали двоє дітей віком 9 і 10 років. Спершу поліція інформувала, що водій утік з місця події. Однак сьогодні вранці правоохоронці повідомили, що водій 55-річний чоловік, який кермував автомобілем Daewoo Sens, нікуди не тікав, а залишився на місці аварії. За словами поліції, він був тверезий.

За словами координатора ГО "Варта1" Ігора Зінкевича, правоохоронці розшукують іншого водія на червоному мікроавтобусі, якого зафіксував відеореєстратор. За попередньою інформацією, він переїхав одного з хлопчиків, якого відкинуло на смугу зустрічного руху, та зник з місця події. 

Крім того, 2 лютого на місці ДТП працювала міська комісія з безпеки дорожнього руху і вирішила встановити на перехресті світлофор та додаткові засоби безпеки.

Львів у новинах:

На вулиці, де збили двох дітей, встановлять знаки, ліхтарі та світлофор

У Львові маршрутку під час руху розвернуло поперек дороги - заклинило кермо (фото)

У Львові маршрутку під час руху розвернуло поперек дороги - заклинило кермо (фото) 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах