Таксист із ДЦП якого вигнали з ресторану у Львові: "Я не хочу жити, бо я є тягарем" (відео)

скріншот з відео

скріншот з відео

Події
09 лютого 2016 10:43

Роман Кисляк після інциденту у львівському ресторані "Vapiano", коли його вигнали із закладу лише за те, що видався підозрілим, дав інтерв’ю Телеканалу "24". Він наголосив, що зла на офіціанта, який прогнав його з приміщення, не тримає, адже звик до того, що є вигнанцем у суспільстві.

Нагадаємо,У Львові чоловіка із ДЦП офіціант вигнав з ресторану 

"Я не ходжу по ресторанах, бо розумію, що є бридким. Вони гидують. Але ж мене запросили на зустріч... Я себе звинувачую, хоча це й не я виклав в інтернет... Я не хочу жити, бо я є тягарем у суспільстві", – розповів Роман Кисляк.

Хлопець із ДЦП, якого вигнали з ресторану у Львові, прокоментував інцидент

У Романа Кисляка, відомого у Львові переселенця з Донецька, ДЦП. Про чоловіка неодноразово знімали сюжети, писали статті. А 6 лютого його вигнав офіціант закладу "Vapiano Lviv" за те, що той просто розмовляв по телефону і шукав журналістку, з якою домовився про інтерв’ю в ресторані. Однак офіціантові він видався підозрілим. Принаймні так інцидент пояснив директор мережі "Vapiano" в Україні Володимир Гавришевський.

"Він йому [офіціантові] здався дивною людиною, яка поводилась не так, як усі. Це проблема нашого суспільства, що ми на людей, які поводяться не так, як усі, реагуємо по-різному… З розмови з офіціантом, він його не штовхав. На камері видно, що він поклав йому руку на спину і провів до виходу", – зазначив Володимир Гавришевський.

Додамо, що цей офіціант уже кілька днів не виходить на роботу.

Відео з камер спостереження заклад надасть тільки з погодження інших клієнтів, які перебували у приміщенні. А допоки дирекція намагається залагодити конфлікт, Володимир особисто попросив вибачення у Романа. Вибачення директора ресторану Роман, звісно, прийняв, проте журналістам зізнався, що це був чи не перший його похід до ресторану.

Сама журналістка Мар’яна розповіла, що коли побачила Романа, який чекав на неї під дверима закладу, хотіла підійти і з’ясувати причину такої поведінки персоналу ресторану, проте сам Роман наполягав, що їм треба пробачити.

Читайте також Незвичайний переселенець із Донецька став найпопулярнішим таксистом Львова (Відео)

"Я хотіла підійти до адміністратора і з’ясувати власне причину чому так сталось. Адже в нас наперед все було домовлено. Проте Роман запротестував, сказав, що всі ми є християни і треба пробачити", – пригадала журналістка Мар’яна.

Нагадаємо, інформація про те, як з ресторану "Vapiano Lviv" прогнали чоловіка з ДЦП, швидко поширилась в інтернеті. Люди стали на захист Романа. Заклад, який славився хорошою кухнею і, до речі, пристосованим для інвалідів приміщенням, блискавично перетворився на місце дискримінації. А вибачення, яке невдовзі з’явилося на сторінці ресторану, викликало ще більшу хвилю обурення.

"Рома - людина, яка пройшла Донецький молитовний Майдан, а потім під носом у російських терористів вивозила стареньких і немічних з окупованих територій. Невже хтось думає, що він не знає, що таке гідність чи не відчуває, коли його використовують?

Ну а щодо того, як його підтримати чи як допомогти (бо багато про це питають в приват чи коментарях) - є те, що для нього важливо: це бути потрібним і просто працювати, щоби самому забезпечити себе. 

номер телефона, за яким ви можете викликати Ромине "таксі" або запропонувати роботу (у Львові): 097 5455406 - це і буде найкраща допомога", - додає журналістка Олена Кулигіна завдяки якої інцидент набув розголосу.

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах